Пропускане към основното съдържание

Формулата е ясна! ЕVN ни пресметнаха тока

Това увеличение не е произвол, а резултат от задължението на обществото към ЕС и развитието на зелената енергия и плащането на въглеродните емисии към големите централи
"Не е изключено ново увеличение на цената на тока, защото тенденциите в Европа са за инвестиране в зелена енергия, която да гарантира сигурно производство на ток за по-дълъг период от време", обяви в Пловдив директорът на ЕVN-България Йорг Золфелнер.


Изненадващо той обяви, че подкрепя протестите срещу поскъпването на електроенергията, но защити скока и обясни как се формира новата цена – 7% от настоящото увеличение (13%) се дължи на зелената енергия. 2,5% са от направените инвестициите в сектора, 2,5% от изкупуването на въглеродни емисии, а 1% е заради сключените дългосрочни договори за изкупуване на енергия.
"Това увеличение не е произвол, а резултат от задължението на обществото към ЕС и развитието на зелената енергия и плащането на въглеродните емисии към големите централи", защити се Золфелнер.

От ЕVN отчeтоха бум на строителството на фотоволтаични централи на територията на Южна България за последните няколко месеца.

Компанията вече е разположила допълнителни аварийни екипи по Черноморието в разгара на летния сезон.

Такива има по южните курорти и в тези около Слънчев бряг, където има най-голямо струпване на туристи и свръхпотребление на ток през юли и август.

"Ние правим всичко възможно да реагираме много бързо и мисля, че след този горчив опит преди години нашата комуникация с НЕК се подобри и сега можем да реагираме по-бързо при възникването на аварии", обясни още шефът на ЕVN-България.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.