Пропускане към основното съдържание

100% от реформите в МВР са изпълнени, похвали се Цветанов

100% от обещаните реформи и промени в МВР са изпълнени, похвали се в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.
100% от обещаните реформи и промени в МВР са изпълнени, похвали се в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.


Той отчете пред депутатите от вътрешната комисия реформата в МВР и постигнатите през последните три години резултати.

МВР е спряло дейността на общо 660 организирани престъпни групи от 2009 г. насам, подчерта Цветанов.

По думите му през този период полицията е извършила общо 300 големи операции.

Министърът определи като най-голям успех акциите "Октопод" и "Наглите". Цветанов отчете и намаляване на върнатите досъдебни производства с 7127 през 2011 г. спрямо 2010 г.

Причината е законодателните промени, позволили да се обучат 8000 полицаи да извършват дейности по досъдебното производство.

Общо 3132 досъдебни производства са приключили извън законовия срок през същия период, посочи министърът.

"Нашата задача е да фокусираме вниманието си върху най-тежката организирана престъпност", посочи още Цветанов.

Единното управление при реакция при кризи е много по-ползотворно, смята министърът.

"Беше изключително важно да не хабим допълнителен ресурс. След закриването на Министерството на извънредните ситуации - "Гражданска защита" мина в структурите на МВР. При това закриване беше закрит административният ресурс, който обслужваше министерството, без да бъде пряко ангажирано в реалната работа на Главна дирекция "Гражданска защита", обясни Цветанов.

"Абсолютно съм убеден, че постигнатото от МВР с това ръководство в сферата на вътрешните работи през изминалите три години няма аналог в най-новата ни история", каза от своя страна заместник-председателят на парламента Анастас Анастасов в началото на срещата.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.