Пропускане към основното съдържание

Емил Кабаиванов е новият лидер на СДС

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов е новият лидер на СДС.
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов е новият лидер на СДС. Това сочат предварителните данни след обработката на 100 процента от протоколите в страната след вчерашния втори тур от вътрешнопартийните избори.


За Кабаиванов са гласували 3941 души, а за другия кандидат, достигнал втория тур, Ваньо Шарков - 3652. В балотажа са участвали 85 процента от членовете на партията.

Кандидатурата на Кабаиванов беше подкрепена от онези хора в СДС, които са срещу продължаването на съюза с Иван Костов. Зад кандидатурата на депутата Ваньо Шарков пък стоеше досегашният партиен лидер Мартин Димитров и тя беше предпочитана от привържениците на Синята коалиция.

До извънредния син вот се стигна, след като председателят на партията Мартин Димитров подаде оставката в средата на месец май заради отказа на висшия партиен орган за продължаване на Синята коалиция.

В изборите се включиха петима кандидати - депутатите Ваньо Шарков и Лъчезар Тошев, заместник-председателят на партията Румен Христов, Иван Сотиров и кметът на Карлово Емил Кабаиванов. Ден преди първия тур от надпреварата се оттегли Румен Христов, като обяви подкрепата си за Кабаиванов. След проведения на 8 юли първи тур до балотажа достигнаха Емил Кабаиванов иВаньо Шарков.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.