Пропускане към основното съдържание

Хората на Кунева с бодра крачка към Избори 2013

Представители на формацията на Меглена Кунева подадоха документи в Софийския градски съд за регистрация на партията.
Представители на формацията на Меглена Кунева подадоха документи в Софийския градски съд за регистрация на партията.


"Възможно е да има всякакви опити "Движение България на гражданите" да не бъде допуснато до избори, но на всички е ясно, че ще се явим на парламентарния вот", заяви пред журналисти Даниел Вълчев, член на Националния съвет на движението.

Той беше помолен да коментира предложената от РЗС законова промяна, според която името на дадена партия не може да повтаря изцяло или частично наименование на сдружение с нестопанска цел. Въвежда се ограничение и тези формации да участват в следващите парламентарни избори.

В поправките, които минаха на първо четене в парламентарната правна комисия с подкрепата на ГЕРБ, е записано, че забраната няма да важи за партиите, вписани в регистъра до 30 юни 2012 г. Кунева учреди партията си ден по-късно - на 1 юли.

След като от опозицията възразиха срещу текста на заседанието на правната комисия, Искра Фидосова от ГЕРБ обясни, че лидерът на РЗС Яне Янев е направил “печатна грешка” и всъщност е имал предвид 2013 година, когато са предстоящите парламентарни избори.

"Искаме ясно да кажем на Бойко Борисов, свикнал да печели уговорени мачове, че този мач няма да бъде такъв, а ще бъде съвсем истински и ние ще бъдем на терена", отсече Вълчев. Той посочи, че документите са внесени според изискванията на закона.

Утре може да забранят партии, които да имат за председател лице с инициали М. К, каза Вълчев.

Според него обаче през 21-ви век такова нещо не може да се случи, защото никой не се съмнява, че един закон не може да бъде насочен към едно лице - нито в негова полза, нито за да му навреди.

Секретарят на партията Калин Томов посочи, че в подадените документи фигурират приблизително пет хиляди членове.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.