Пропускане към основното съдържание

Плевнелиев свика КСНС за атентата в Бургас на 26 юли

Президентът Росен Плевнелиев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурностна 26 юли.
Президентът Росен Плевнелиев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурностна 26 юли.


В дневния ред като извънредна точка е включен терористичният акт в Бургас срещу израелски туристи.

На заседанието ще бъде направен анализ на средата за сигурност, ще бъдат обсъдени организационните, функционалните и ресурсните способности на държавата за борба с тероризма, както и изпълнението на Националния план за противодействие на тероризма.

Иначе от съобщението на президентството става ясно, че официалната тема на КСНС ще бъде: "Механизъм за сътрудничество и проверка: функциониране, проблеми и тенденции".

Още на 6 юли са изпратени писма до всички членове на Съвета и те вече са потвърдили участието си в предстоящото заседание.

Според закона за КСНС членове на Съвета са председателят на Народното събрание, премиерът, министрите на отбраната, вътрешните работи, външните работи и финансите, началникът на отбраната и председателите на парламентарните групи в Народното събрание.

За участие в заседанието са поканени председателят на Върховния касационен съд, главният прокурор, началникът на Политическия кабинет на министър-председателя, министърът на правосъдието, главният секретар на МВР, секретарят на Съвета по сигурността към МС, директорът на Служба "Военна информация" в Министерството на отбраната, директорът на Националната разузнавателна служба и заместник-председателят на НС Анастас Анастасов.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.