Пропускане към основното съдържание

Багата: Знам кой ме нападна, но това не беше Дъмпела

Помня всичко от вечерта. Разказал съм на разследващите органи какво се е случило, но в момента тече разследване
"Помня всичко от вечерта. Разказал съм на разследващите органи какво се е случило, но в момента тече разследване", обяви в предаването на bTV "Нека говорят" ММА боецът Благой Иванов – Багата, който се възстановява след тежко нападение, което едва не отне живота му.


Багата бе категоричен, че знае кой е нападателят му, но това не е соченият първоначално за извършител Даниел Стефанов - Дъмпела. Спортистът обаче категорично отказа да назове името на нападателя си.

Самбистът и адвокатката му Екатерина Димитрова бяха категорични, че боецът не е получавал пари за да даде тези показания пред разследващите.

"Не е имало момент, в който да губя надежда. Сили ми даваше любовта на моето семейство, на приятелите, които бяха пред Пирогов и на феновете от цял свят, които се молеха за мен", заяви развълнуваният боец.

Той заяви, че смята да тренира пак и ще се върне отново на ринга.

"Завръщането ми в спорта е основната цел засега. Аз вярвам, че ще успея да се върна, даже и по-силен", продължи световният шампион по бойно самбо. Той призна, че при престоя си в болницата е отслабнал 35 килограма.

"Съжалявам за тревогите, които създадох на моето семейство и на всички, които ме обичат. Отново ще се върна на върха", завърши Благой Иванов.

Dnes.bg припомня, че Багата беше намушкан с нож в края на февруари в нощно заведение в центъра на София.

Той беше прободен под мишницата, но раната му бе дълбока и стигаше до сърцето. Самбистът беше дълго време в критично състояние в "Пирогов" и лекарите не даваха гаранции за живота му.

В края на май Багата беше изписан от болницата и за първи път даде показания за случилото се с него.

Според показаният на Благой Иванов, които бяха цитирани в медиите, той е бил намушкан от Иво Чобанов, познат в ънърграунд средите с прякора Пилето. На този етап срещу него обаче няма официално обвинение.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.