Пропускане към основното съдържание

Хората пълзяха от взривения автобус. Ужасна гледка!

"Сложихме си чантите в багажника на рейса, но след няколко минути имаше взрив и всичко бе погълнато от пламъци".
"Сложихме си чантите в багажника на рейса, но след няколко минути имаше взрив и всичко бе погълнато от пламъци".


Това разказва ужасената израелска пътничка на име Шоши, която е била във взривения автобус на Летище "Бургас", но е успяла да се свърже с израелското радио "Войс ъф Израел".

"Хората, които оцеляха, излязоха през прозорците и се опитваха да прескачат телата, рейсът беше разрушен и от двете страни", разказва още Шоши.

Българинът Даниел, който е бил на 20 метра от взривилия си автобус, допалва: "Излизах от автомобила и погледнах, защото имаше писъци. Буквално гледах как хората пълзят от автобуса. Пищяха и някои излизаха без крака, други без ръце. Ужасна гледка.

Тъй като прозореца на колата ми беше свален, от взривната вълна все едно някой ме натисна в гърдите. Аз бях в автомобила, защото още не бяха кацнали хората, които чаках. Ранените, които видях, бяха от автобуса. Ако е имало хора покрай автобуса, ударната вълна явно ги е помела по настрани. Имаше доста изпочупени таксита", разказа Даниел.

"Беше страшно, много страшно. След силния гръм се появи огромен черен облак над летището. Помислихме си, че се е запалил някакъв самолет. После видяхме, че на такситата които бяха на 100 метра от взрива, имаше парчета плът и кръв. До автобуса, който явно беше взривен, имаше още един автобус, който гореше. От взривната вълна също бяха изпочупени прозорци на таксиметрови коли", разказва пред БНТ и Людмила Христова, видяла с очите си експлозията.

"Туристите викаха, крещяха, молеха се за помощ на различни езици. Трепереха от ужас, ридаеха", допълни шокиращия си разказ тя.

До този час потвърдените жертви на терора в Бургас са шестима, като голямо мнозинство от тях са израелци, потвърди говорител на израелското външно министерство.

Пол Хиршсон посочи, че идентификацията на жертвите все още не е приключила от българите и че израелците дори все още не са я започнали. После ще бъдат уведомени семействата на убитите.

Говорителят поясни, че ранените ще бъдат репатрирани в Израел, но не можа да предостави подробности кога първите самолети с ранените ще напуснат България.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.