Пропускане към основното съдържание

Борисов дойде, но в кабинета на Цачева

Дебатите по вота на недоверие тръгнаха, след като първоначално заседанието бе отложено заради липсата на кворум.
Премиерът Бойко Борисов дойде в парламента и влезе за малко в пленарната зала, но после излезе.
На излизане той обяви, че ще гледа дебатите от кабинета на председателя на Народното събрание Цецка Цачева.
Вътре са само вицепремиерът Цветан Цветанов и министри – Сергей Игнатов, Трайчо Трайков, Маргарита Попова, Аню Ангелов, Мирослав Найденов, Тотю Младенов.
В началото на заседанието шефът на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев се обърна към опозицията и заяви, че вносителите на вота не могат да доведат депутатите си на работа дори за толкова важно заседание и да съберат кворум.
"Лесно е да се перчиш, трудно е градиш нещо", заяви Велчев.

Още по темата

"Вие създадохте организираната престъпност, съсипахте държавността, доведохте държавата до това положение", категоричен бе той.
"Четох, че БСП вече е готова да управлява държавата. Хора, вижте, лесно е да яхнеш едно конче и да препускаш с него, друго е да го отгледаш, да го изправиш на крака и тогава да го яхнеш", заяви Велчев.
Той се обърна към представителите на левицата с думите да изчакат да изправят това конче на крака и тогава да бързат да го яхнат.
"Вотът на недоверие вече е успешен дори преди да е разискван и гласуван", обяви на свой ред зам.-председателят на ДПС Лютви Местан.
При представянето на мотивите за вота той изрази увереност, че проблемът на ГЕРБ не са само ДПС и РЗС.
"Вие имате проблем с кризата на доверието в управлението", категоричен бе дясната ръка на Сокола.
"Политиката на правителството се характеризира с остър дефицит на компетентност и тотална неспособност да се продуцират адекватни консенсусни решения. За успешното управление само харизма и само дори политическа воля не стигат", допълни той.
Според независимия депутат Корман Исмаилов в основата на трупаните и сложни за разрешаване проблеми на сектора сигурност стоят фигурите, схемите и разработките на елементи от бившата ДС.
"И точно тук се натъкваме на един от парадоксите на настоящия вот, че бивши щатни и нещатни сътрудници на ДС внасят вот на недоверие", поясни бившия депутат от ДПС.
"Парадоксът се разширява, че редом с бившите сътрудници на ДС се нареждат и традиционните представители на десните партии, които много добре би трябвало да знаят отговорите на тези въпроси.
Вторият парадокс се състои в това, че подписалият под №1 вносител (ДПС  - бел.ред.), търси сметка на правителството за несправяне с корупцията по високите етажи на властта и търговията с влияние, когато самият той легитимира политическите хонорари", допълни Исмаилов.
Лидерът на РЗС Яне Янев пък сравни вътрешния министър Цветан Цветанов с плъх, вътре в МВР.
"Ако трябва да правим оценка на МВР и министъра на вътрешните работи, дори и премиерът Бойко Борисов не смее да даде оценка на тази система. В МВР има един плъх, който прегризва всякакви връзки по хоризонталата и вертикалата.

Премиерът не е в състояние да сложи капан за този, плъх който разяжда системата. Ако остане вътре в системата, в къщата на ГЕРБ до изборите може да се окаже, че стопанинът няма да се справи с този плъх, а плъхът ще изяде къщата", коментира под освиркванията на депутатите от мнозинството Янев.
От трибуната на парламента лидерът на РЗС обяви, че откакто Цветанов е станал министър, абревиатурата МВР вече се изпълвала с ново съдържание. Не била вече Министерство на вътрешните работи, а мракобесие, война с гражданите, резултати нулеви.
"Ако има малко отговорни фактори в ГЕРБ, това което трябваше да се случи министърът да бъде отстранен. Защото след време ще се окаже, че министърът не се е занимавал с нищо друго, освен с груб лобизъм, шантаж и политически рекет на бизнесмени, които не са удобни на днешната власт", завърши изказването си от турбината Янев.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможност