Пропускане към основното съдържание

Бай Ганя се настани в парламента

С литературно четене на брой от вестник „Работническо дело” и „Бай Ганьо” на Алеко Константинов продължават дебатите по вота на недоверие към правителството.
Независимият депутат Тодор Великов, един от 12-те подписали се под декларацията в подкрепа на правителството, изчете част от статия, писана от Иван Костов през 1989 година за вестник „Работническо дело”.
В нея авторът говори за укрепване на държавността и реформирането на партията (БСП – бел.ред.).
„Същият този съпредседател на „Синята коалиция” казва преди година, че Цветан Цветанов има много смелост и показва саможертвеност като политик, за да се справи в битката с престъпността”, коментира Тодор Великов.
Той показа червена лентичка, която обеща да подари на лидера на ДСБ Иван Костов.
„Аз в НС не съм дошъл да реанимирам някой, а да го пенсионирам. Подарявам му тази червена лента, за да се присъедини оттам, откъдето е излязъл”, допълни Великов.
Малко след него думата взе депутатът от левицата Кирил Добрев, който посочи, че думите на силната ръка на МВР са се превърнали в разчистване на сметки, а словата му за справяне с престъпността – менте.
„Къде са Къро, Таки, Пашата? Тоя последния май си е купил Кремиковци. Те отдавна не са контингент, срещу който работите”, обърна се Добрев-син към министъра на вътрешните работи.
По темата с предстоящите избори Кирил Добрев предпочете да цитира „Бай Ганьо”.
Като припомни, че вътрешният министър е председател на предизборния щаб на ГЕРБ, Добрев зачете: „Едно магаре ми тури и него ще го избера. Само ми дай околийския!”.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.