Пропускане към основното съдържание

Станишев: Да се готвим за протест срещу кабинета


БСП трябва да се готви и за политически протест срещу  правителството. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев пред  членовете на Националния съвет на партията.
През следващите седмици левицата трябва да организира срещи със симпатизанти и да подкрепя и участва в протести, които  назряват, като тези на тютюнопроизводителите, допълни той.
Според Станишев през последните месеци има отстъпление от  основни принципи на ЕС за защита на правата и свободите на  гражданите и от социалния характер на Съюза. Той посочи, че  правителството игнорира системно въпроса с повишаването на  цените на храните и услугите и реалното обедняване на  гражданите.
„Каква политика се води в България днес – има ли изобщо политика или поредица от скандали, които затъмняват реално случващото се? От компромат на компромат и през скандал, генериран от самите управляващи, се губи посоката на развитие”, подчерта Станишев.
Народното събрание не се явяват активен фактор в обсъждането на европейски политики и вземането на решение в ЕС, смята лидерът  на социалистите.
Той посочи, че България е един консуматор на политики,  формирани от други страни, и това крие опасност те да не са в  интерес на България. Това ясно пролича в пасивната позиция на  България по следващата финансова рамка на ЕС, изтъкна Станишев.
Пленумът  на БСП започна с едноминутно мълчание в памет на Апостола на свободата Васил Левски по повод 138-та годишнина от гибелта му.


Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.