Пропускане към основното съдържание

Само при вина Борисов гони Цветанов


Премиерът Бойко Борисов заяви, че може да освободи от поста председателя на ДАНС Цветлин Йовчев.
"Ако те не могат да защитят сигурността, ако не могат да защитят информацията, която имат в ДАНС, то тогава тази служба генерира проблеми със сигурността, а не спокойствие, защото не може завчера след комисията в парламента, те да кажат, че взривът пред вестник „Галерия” не е работа на ДАНС. А те от къде знаят дали това не е терористичен акт?", смята премиерът.
Относно съдържанието и изтичането на скандалните СРС-та в медийното пространство премиерът беше категоричен пред bTV, че е работа на прокуратурата да изясни дали съдържанието е манипулирано, откъде идва теча на информацията и кой е унищожил оригиналните дискове.
"Лично моето доверие към всички тези служители, които са работили по този случай, аз и лично им го казах, е, че или са изключително слаби професионалисти и то не слаби професионалисти, а безотговорни, и в същото време дори думата професионализъм за тях, включително и за ръководството на ДАНС специално, където са текли мероприятията, да не говорим и за ДОТИ, не би трябвало да се употребява", смята премиерът.
Той беше категоричен, че са необходими пакет от мерки, включително и законодателни по използването на СРС.
Борисов уточни, че такива промени вече се подготвят и на 21 февруари ще има кръгла маса по темата с участието на главния прокурор, председателя на Върховния съд Лазар Груев и правосъдния министър Маргарита Попова.
"Просто ще ги задължа вече да ги спазват, защото това безобразие не може да продължава", твърди Борисов.
На въпрос за кадрови рокади и в ръководството на МВР, Борисов заяви, че би се разделил с Цветан Цветанов, ако бъде установена неговата вина.
"Вина е, ако не се установи необходимата организация, ако не се направи така, че службите да работят в услуга на обществото. Дали има вина – това е работа на прокуратурата", категоричен бе министър-председателят.
Премиерът обяви, че през юни или юли ГЕРБ ще определи кой ще е кандидат-президентът на партията.
Борисов отрече информацията, че бившият шеф на НСБОП и НСО ген. Румен Миланов ще става член на правителството с думите, че той не ставал за министър.
Румен Миланов щял бъде шеф на БОРКОР - Център за борба с корупцията и организираната престъпност в България. Негови заместници щели да бъдат Елеонора Николова и бившият шеф на ДАНС Петко Сертов.
Във връзка с изказването на Алексей Петров, че Борисов има връзка с атентата срещу него през 2002 г., премиерът коментира, че "Петров винаги прави това, което съм правил аз - завчера обвиних не него, а по точно обвиних, че тези хора, които са сложили взрива, са направили това нещо още няколко пъти сигурно".
Според Борисов бившата барета сигурно се е разпознал в някой от тези случаи.
"Когато има скандал между двама, винаги някой трети печели. Надявам се след разкриването на взрива, да стане ясно кой е третият, който може да спечели", каза премиерът.
По думите му от 2002 г. Петров е бил в ДАНС и ако е имал данни, че Борисов е замесен, трябвало е да ги е описал.
Във връзка с инцидента с кортежа му на връщане от Годеч към София, Борисов заяви, че се е скарал на директора на НСО.
"Имах предчувствие, помолих ги да карат внимателно. Не са превишавали скоростта, чувствам се неудобно, защото седя на задната седалка и нищо не мога да направя. На отиване, когато влязохме в тоя завой, Цветанов още отдалече започна да им казва, че този завой е опасен. Директорът на НСО да направи пресконференция и да разкаже всичко", призова Борисов.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.