Пропускане към основното съдържание

Открити са мъртви петима души от едно семейство в София

Открито е мъртво петчленно семейство в дома му в блок 254 в квартал „Гоце Делчев” в София
Открито е мъртво петчленно семейство в дома му в блок 254 в квартал „Гоце Делчев” в София. Намерени са телата на жена на 79 години, дъщеря й и зет й на по 54 и 55 години и двамата им синове на 27 и 21 години.


По непотвърдена информация те са починали в началото на седмицата, а снощи след 21 ч. са били намерени от съседи, които са издирвали възрастната жена, която не били виждали от дни. Те имали ключ от жилището. Входната врата на апартамента е била заключена.

Тялото на възрастната жена е било намерено в коридора на жилището, а в другите стаи са открити останалите четирима членове на семейството.

Директорът на СДВР Валери Йорданов уточни, че вероятно става въпрос за тежък битов инцидент.

Разследващите органи работят по версията, че млад мъж е застрелял четиримата свои роднини, след което се е самоубил. Предполага се, че автор на убийството е единият от двамата синове.

При огледа на мястото са намерени четири гилзи и законно притежаваното оръжие на зетя на възрастната жена. Той е бивш служител на Министерството на отбраната, сега пенсионер. Съпругата му е работила в Министерството на вътрешните работи.

Според съседите става дума за скромно семейство, не са били конфликтни, не са имали пререкания. По думите им двата младежи са имали леки психични отклонения, но тепърва ще се установява дали са били освидетелствани, съответно дали са се водели на отчет в психодиспансер.

Огледът, продължил повече от осем часа, е приключил към 6.30 тази сутрин. Назначени са експертизи, иззети са обтривки от ръцете на лицата, съобщи старши комисар Валери Йорданов.

„Главната цел на експертизите на обтривките ще бъде да можем да установим кой е стрелял, тъй като категорично към този момент не можем да кажем нито как е започнал скандалът, нито как са се развили събитията и кой е останал последен жив от петимата, коментира той, цитиран от „Фокус“.

Според него всяко твърдение за евентуалния извършител на този етап е несериозно.

„Трябва да излязат и резултатите от аутопсията, за да може и на база на нараняванията, които са получени по телата, колегите да сглобят по-пълна картина освен това, което е установено“, каза още старши комисар Валери Йорданов.

Информацията е актуализирана в 9.05 часа.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.