Пропускане към основното съдържание

Пътищата - проходими при зимни условия

Пътищата - проходими при зимни условия
Републиканските пътища са проходими при зимни условия.
Температурите са в интервала от - 13С° до + 2 С°.


Времето над страната е предимно облачно. Ясно е в областите Монтана, Видин,Благоевград, Плевен. Вятър духа в областите .: Кюстендил, Силистра, Бургас, Ямбол, Разград, Благоевград, Видин, Варна.

Сняг вали в областите:Шумен, Добрич, Бургас, Разград , Ловеч/спрекъсвания/,Варна и в районите на Дулово, Котел, Етрополе, Козница,Самоков, Ихтиман, Витиня, Мальовица, Елин Пелин, Яна, Мездра.

Пътните настилки: преобладаващо мокри, заснежени, почистени и обработени. Състояние на автомагистралите:

AМ „Тракия" Пътната настилка мокра, на места заснежена иобработена
АМ „Хемус":Пътна настилка мокра, на местазаснежена и обработена.
АМ „Марица": Пътна настилка мокра, на места заснежена и обработена.
АМ „Люлин":Пътна настилка мокра, на места заснежена и обработена.
Състояние на проходите:

„Златишки-затворен за всички МПС;
„Върбишки" -затворен за всички МПС;
„Троянски" - затворен за всички МПС;
„Републиката" - отворен за всички МПС- „Айтоски" - отворен за всички МПС;
„Ришки" - отворен за всички МПС;
„Котленски" - отворен за всички МПС;
„Предела" - отворен за всички МПС;
„Твърдишки- всички МПС задължително с вериги ,забраненодвижението на товарни МПС над 10т.;
„Дюлински- затворен за движение на товарни МПС над 10т..Обходенмаршрут: път I-9 Варна-Обзор-Слънчев бряг";
„Вратник" - забранено е движението на МПС над 10 т.;
„Шипка" - забранено е движението на МПС над 10 т. - срок до 31.03.2013 г.;„Петрохан" забранено е движението на МПС над 10 т.;
„Рожен", "Пампорово" „Превала",*„Печинско"- всички МПС задължително с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета;
Затворени пътни участъци:път ІІІ-108 Делчево-Петрич-затворен за движение поради разрушен мост. Обходен маршрут-през п. в. „Марикостиново" и п. в. „Марино поле"; пътна връзка Петрич-Кулата (път ІІІ-198- път І-1)-поради дълбоки изкопни работи за изграждането на АМ „Струма", движението на МПС ще се пренасочва по маршрут път ІІІ 198-Петрич-с. Марино поле-с.Чучулигово-Кулата само през светлата част на денонощието-до приключване на ремонта.

Проходими при зимни условия са пътищата на територията на общините Смолян, Чепеларе и Мадан.

През изминалата нощ 9 машини на пътноподдържащата фирма „Титан Клинър" почистваха и опесъчаваха общинската пътна мрежа в Смолян. Към 07.00 часа 90% от улиците в областния град са почистени и опесъчени. Въведени са следните ограничения: всички автомобили трябва да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета по пътищата Смолян- Мугла, Смолян- Турян, кв. „Езерово", „Смолянски езера" и проходите - Рожен, Пампорово, Превала, Печинско. Заради силен вятър по високите и открити части има опасност от снегонавявания. Снежната покривка в областния град е между 5 и 10см. По пътя за село Мугла заради снегонавявания на места са образувани преспи до 30см. Колесен снегорин работи по почистване на шосето.

В община Чепеларе пътищата са проходими при зимни условия. Въведени са ограничения - всички автомобили да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета. В общината снежната покривка е между 10 и 20см. Три машини на „Титан Клинър" почистват и обработват улиците в Чепеларе.

В община Мадан снежната покривка е от 8см. в общинския център, до 10см. по високите населени места. Въведени са ограничения във високата зона на общината, където всички автомобили трябва да се движат с вериги.

Към 07.00 часа температурата в Смолян е минус 6 градуса, минус 8 градуса е в Чепеларе, минус 4 градуса в Мадан. Днес ще преобладава слънчево и ясно време, но ще е студено с температури около минус 5-6 градуса. Няма населени места без ток или вода.

Източник news.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.