Пропускане към основното съдържание

ГЕРБ няма да подкрепи Гугушева за конституционен съдия

ГЕРБ няма да подкрепи кандидатурата на Галя Гугушева за конституционен съди
ГЕРБ няма да подкрепи кандидатурата на Галя Гугушева за конституционен съдия. Това заяви в Костинброд вътрешният министър Цветан Цветанов, като уточни, че това решение било взето на среща тази вечер.


„Целта е да не се повтори случаят с избор на конституционен съдия от преди месец“, допълни Цветанов.

За този ход е уведомен и премиерът Бойко Борисов, който в момента се намира в Норвегия.

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев също потвърди, че депутатите от партията няма да подкрепят кандидатурата на Галя Гугушева заради постъпилите сигнали срещу нея.

Велчев уточни, че решението е съобщено на среща днес с ръководството на СДС, на което е предложено да излъчи нова кандидатура за конституционен съдия.

„Даваме на СДС по-дълъг срок, за да намерят най-достойната кандидатура за конституционен съдия“, обясни председателят на ПГ на ГЕРБ.

Следващата процедура за номинация на конституционен съдия ще бъде открита след празниците, съобщи председателят на Правната комисия в Народното събрание Искра Фидосова.

„Отправихме молба към колегите от ръководството на СДС - да номинират нов кандидат или дори кандидати, двама или трима, от които, след като се запознаем с тяхната професионална биография, техните нравствени и професионални качества, проведем съответните изслушвания, запознаем се с техните концепции, да можем да изберем най-достойния конституционен съдия”, разясни решението Фидосова.

„Прозрачните процедури имат своя ефект и в тази посока съм убеден, че няма да допуснем грешка да бъде избран конституционен съдия, който е с негативи и дефицити”, отсече Цветан Цветанов, като изрази убеденост, че СДС могат да предложат достоен кандидат и добър професионалист.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.