Пропускане към основното съдържание

Новините днес

Новините днес
Европа ни съветва за брак по сметка, пише „Труд“. Нотариусите от Европейския съюз пуснаха сайт на 21 езика, който ни показва къде е най-изгодно да се оженим. Информацията се намира на www.coupleseurope.eu/bg и е достъпна на български език. На страницата има информация за брачните режими в 27 страни. В Германия, Швеция и Гърция вещите, придобити преди или по време на брака, си остават на всеки един от съпрузите. В първите две държави обаче законът допуска при развод да поискате половината богатство. В Испания всичко се дели на две, във Франция - само вещите, купени след брака, а в Англия няма никакви правила: там решава съдът.


Матриархатът се завръща, пише „Стандарт“. Оказва се, че в България все по-често жените изхранват семейството. 25 700 мъже са изгубили службата си за година. В същото време работещите дами са се увеличили с 6300 и са достигнали 1,42 млн., сочат данните на националната статистика за третото тримесечие на 2012 г. Все още мъжете на заплата са повече от нежния пол, но дистанцията се топи и скоро нещата ще се обърнат, коментират експертите. Безработицата при силния пол нараства до 12,7 процента, а при нежния е само 10,1 на сто. Дамите са по-гъвкави и напористи, затова успяват да се задържат при масовите съкращения заради кризата, коментират бизнесмени.

В интервю за "Сега" икономистът Красен Станчев коментира по темата: "Правителството създава вредна среда, в която всеки се бори за привилегията да живее за чужда сметка. Завистта, която тази среда насърчава, вече е много голям проблем. Разходите се увеличават, харчи се неефективно, а работещите намаляват. В тази среда колкото повече се подклажда завистта, толкова повече политическите партии вярват, че успехът на изборите ще дойде от обещания за повече изземване на доход." Станчев има рецептата за привличане на повече инвестиции и подобряване на доходите на хората: "Спиране на експроприацията на труд, доходи и собственост, равенство пред закона и конкуренция. Тези мерки са в интерес и на богатите, и на бедните."

"24 часа" цитира стряскаща статистика: Почти два пъти са се увеличили заловените с дрога шофьори по пътищата на страната през последните първите девет месеца на тази година в сравнение с миналата. 101 потенциални убийци са били заловени след тестове с дрегер при тежки катастрофи и рутинни проверки на Пътна полиция. Марихуаната, екстазито и кокаинът са сред най-често употребяваните. Бургас е с най-много водачи, които карат дрогирани, следват Пловдив и София.

Част от майсторите в столичните автосервизи сменят маслото на автомобилите наполовина, а останалото прибират за себе си, твърди "Монитор". Обикновено недобросъвестните механици източват между 30 и 50 процента от старото масло и само доливат от новото, без дори и да подменят масления филтър, който който също са сложили в цената.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.