Пропускане към основното съдържание

Дянков е вреден за здравето на нацията, скочиха от БЛС

здравеопазване
За последните две години от системата на здравеопазването към други пера са отклонени близо 2 милиарда лева, алармираха съсловни и пациентски организации, като посочиха, че състоянието на здравеопазването е катастрофално и е пред срив, предаде БТА.


Около тази позиция се обединиха представители на Българския лекарски съюз (БЛС), на Българския зъболекарски съюз (БЗС), на Българския фармацевтичен съюз (БФС), както и на четири пациентски организации.

Ръководството на лекарското съсловие е изпратило днес писмо до премиера Бойко Борисов с молба финансовият министър Симеон Дянков да бъде освободен от поста му, тъй като оставането му на тази длъжност "вече е опасно", съобщи председателят на организацията д-р Цветан Райчинов. По думите му непрекъснато парите за здраве на българските граждани се отклоняват и усвояват за други цели.

Райчинов припомни, че в три писма от БЛС до министър Дянков съсловната организация е настоявала да получи отговор за какво се използват средствата, натрупани от здравни вноски и кой управлява 9 млн. лв. излишък, останал в Националната здравноосигурителна каса за миналата година. БЛС не е получил отговор на тези въпроси, допълни д-р Райчинов.

„Ние нямаме искане, а имаме молба към господин премиера – нека освободи този човек, имам предвид г-н Дянков. Всичко, до което той се докосне, се руши. Той е вреден за държавата и за здравето на нацията”, каза председателят на БЛС.

„Ако през следващата година има хаос и неясноти в здравеопазването, свалям всякаква отговорност от лекарите за това“, каза още д-р Райчинов и добави, че поради липса на определени наредби от страна на Министерство на здравеопазването се забавят преговорите със здравната каса за Националния рамков договор за 2013 г.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.