Пропускане към основното съдържание

"Г-н Борисов, не се поддавайте на екологичния рекет"

Протестиращи срещу наложеното от президента Росен Плевнелиев вето на Закона за горите блокираха главния път Е-79 на разклона за Банско за 15 минути
Протестиращи срещу наложеното от президента Росен Плевнелиев вето на Закона за горите блокираха главния път Е-79 на разклона за Банско за 15 минути, предаде Фокус.


Стотици жители от Симитли, Разлог, Банско, Добринище и Благоевград, смятат, че с ветото се спират инвестициите в планинските общини.

На протеста заедно с националния и европейския флаг са били издигнати и лозунги като „Работа, бизнес, инвестиции не са мръсни думи” и „Г-н Борисов, не се поддавайте на екологичния рекет”.
Председателят на Сдружение „Природата за хората и регионите” Филип Цанов заяви пред агенцията, че туризмът в Банско и в Разлог дава препитание за жителите на цялата област Благоевград.

На протеста присъстват депутатът от ГЕРБ Любен Татарски, представители на различни политически партии, кметове и председатели на общински съвети. Има засилено полицейско присъствие и се е образувала километрична опашка от чакащи автомобили.

Протестиращите заявиха, че днешната акция е само предупредителна и ако не им се обърне внимание, ще последват други в Дупница, Сапарева баня и в София.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.