Пропускане към основното съдържание

Ако Борисов се дразни, си е негов проблем, скръцнаха от БСП

Ако Борисов се дразни, си е негов проблем, скръцнаха от БСП
Ако Бойко Борисов се дразни от построеното от предишното правителство, това си е негов проблем. Ние сме свършили работа, изградили сме действително над една трета от републиканската пътна инфраструктура с цялостна рехабилитация.



Това заяви депутатът от Коалиция за България Димчо Михалевски по повод заръките на премиера към строителния министър Лиляна Павлова да покани "джентълмена Станишев" да разгледат магистралите, които е построило това правителство, и тези – от предишното правителство.

Михалевски настоя министър Лиляна Павлова да отговори на няколко очевидно неудобни въпроса. Депутатът попита защо на Лот 1 на АМ Тракия правителството разреши на изпълнителя с допълнително плащане от близо 15 млн. лв. да си замаже гафовете с качеството на строителството.

"Същият въпрос важи и за участък от АМ Марица. Искам да попитам министър Павлова на Лот 0 на АМ Тракия, който пропадна – защо една година участъкът стоя без намеса на АПИ и се излагаше на опасност животът на хората", каза Михалевски.

Той не пожела да коментира изявленията на Павлова за строителството от Флинстоун с аргумента, че "очевидно министърката не притежава квалификация".

Вчера строителният министър Лиляна Павлова обвини предишното правителство,че е ремонтирало Прохода на Републиката като в ерата на Флинстоун.

"По-добре Павлова да попита настоящия шеф на АПИ, който отговаряше за укрепване на свлачището. Ако нещо е недоволна, добре е да го уволни още днес", заяви червеният депутат.

По повод цитираните от Бойко Борисов данни за готовността на страната ни за Еврозоната, Михалевски коментира: "Тези данни са благодарение на три правителства преди него, които увеличаваха фискалния резерв и намаляваха държавния дълг. За съжаление настоящото правителство за три години успя да намали фискалния резерв с 3 млрд. лв., да увеличи дълга с 3 млрд. лв. да вземе от държавните предприятия 1 млрд. лв.", изтъкна Михалевски.

Той обяви, че социалистите ще се възползват от доклада, който Бойко Борисов ще изпрати като честитка и ще инициират писмо до ЕЦБ с молба да ни приемат в Еврозоната.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.