Пропускане към основното съдържание

Как да се справим в жегата

Как да се справим в жегата
Днес ще е поредният горещ юлски ден.

Специалистите разпространиха някои препоръки как да се справим с жегата.


На възрастните хора, хронично болните и малките деца се препоръчва да не излизат навън в най-горещите часове от деня, съветват лекарите. Добре е да се пият повече течности, като се избягват бирата и концентрирания алкохол.

Ако все пак ви се наложи да бъдете извън домовете си - носете светли и широки дрехи, както и шапки.

Между 27 и 31 градуса трябва да бъде максималната температура на въздуха на работното място в затворени помещения, съветват от дирекция „Безопасност на труда". Работодателите са свободни да преценят и могат да променят или намалят работното време, ако има рискове заради високите температури. Хората могат да сигнализират за нарушения в териториалните поделения на Главна инспекция по труда в областните градове на страната и на телефон 070017670.

Поради необичайно високите температури през последните седмици регионалните здравни инспекции в страната ще дават на ръководствата на детските заведения указания за промени в дневния режим на децата. Те ще са свързани с подходящите часове за игра и занимания на открито, както и за подобряване на температурните условия в закритите помещения. При неспазване на указанията ще бъдат налагани санкции, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Източник news.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.