Пропускане към основното съдържание

В учебника по история – повече за Сергей и Царя, отколкото за Бойко

Обновеният учебник по история за 11-и клас на издателство "Просвета" е допълнен с няколко кратки параграфа, отнасящи се за последните 12 години, защото предишното издание завършваше с Иван Костов.
Обновеният учебник по история за 11-и клас на издателство "Просвета" е допълнен с няколко кратки параграфа, отнасящи се за последните 12 години, защото предишното издание завършваше с Иван Костов.


Това се посочва в съобщение до медиите от Никола Кицевски, директор на издателство "Просвета".

Той допълва, че добавените параграфи са логични с оглед изминалия период, а по думите на Кицевски в изданието доста повече място е отделено на управлението на Симеон Сакскобургготски и на "тройната коалиция" на Сергей Станишев, отколкото на ГЕРБ.

"Обновяването на учебниците става само след изричното разпореждане на Министерството на образованието, младежта и науката, като то дава насоките какво и къде да се обнови", посочва издателят.

Директорът на издателство "Просвета" уточнява още, че такова решение не се взема всяка година и за всички учебници, защото нито е необходимо, нито е технологично възможно.

Dnes.bg припомня, че преди дни стана ясно, че от есента учениците в 11-и клас ще учат и за премиера Бойко Борисов в учебниците си по история.

Министър-председателят ще е в компанията на еврокомисаря Кристалина Георгиева и президента Росен Плевнелиев в учебника.

Учениците от 9-ти, 10-ти и 11-ти клас от тази есен ще имат нови учебници по история и по география, които вече са одобрени от просветния министър Сергей Игнатов. Книгите, по които тийнейджърите учеха досега, са издавани през 2001 г.

В новият учебник създаването на ГЕРБ е определено като "важен елемент в развитието на партийно-политическата структура" у нас.

Победата на ГЕРБ на последните парламентарни избори е определена като "внушителна" със спечелените 39,7%.

За сравнение победата на парламентарните избори на ОДС през 1997 г. (с 57.1%), е оценена като убедителна, а тази на НДСВ през 2001 г. (с 42.74%) изобщо не е оценена, посочва в свое изследване в. "Дневник".

Според учебника обществената подкрепа на политиката на ГЕРБ е намерила израз в президентските избори с победата на двойката Росен Плевнелиев и Маргарита Попова.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.