Пропускане към основното съдържание

Над 140 са жертвите от наводнението в Русия

Над 140 са жертвите от наводнението в Русия
144 уши са загинали при катастрофалното наводнение в Краснодарския край в Русия, съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на оперативния щаб на министерството на вътрешните работи. Петима от тях са починали от токов удар.


Общо 205 души са потърсили медицинска помощ, в това число 48 деца. В болница са 77 души, сред които 13 непълнолетни.

Най-тежко засегнат е град Кримск. Водната стихия там отне живота на 130 души. Градът продължава да е под вода. По данни на Министерството на извънредните ситуации наводнението е разрушило 254 сгради. Над 30 хиляди души все още са без електричество. Хората в Кримск обвиняват властите, че никой не ги е предупредил за опасността от наводнение.

В района на наводнението 9 юли, понеделник, е обявен за ден на траур. Отменят се и всички празненства по случай Деня на семейството, който се отбелязва днес в Русия.

На съвещание в Кримск президентът Владимир Путин, който посети района на бедствието с хеликоптер, възложи на местните власти да отделят необходимите средства, за да бъдат построени нови домове на мястото на разрушените къщи, "но на ново, по-безопасно място".

Руският патриарх Кирил ще отслужи днес в московския храм "Христос Спасител" молебен за здраве и панихида за упокой на душите на загиналите, за хората, изпаднали през последните два дни в беда - наводнението в Краснодарския край и катастрофата с автобус с руски поклонници край украинския град Чернигов, при която загинаха 15 души. Самолет Ил-76 на министерството на извънредните ситуации на Русия докара през изминалата нощ от Украйна 14 тежко ранени при катастрофата, които ще бъдат хоспитализирани в руската столица.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.