Пропускане към основното съдържание

Пускат нови 35 км магистрала

Премиерът Бойко Борисов ще пусне в експлоатация Лот 3 "Нова Загора - Ямбол" от автомагистрала "Тракия"
От днес пътуването до морето ще бъде по-улеснено. Премиерът Бойко Борисов ще пусне в експлоатация Лот 3 "Нова Загора - Ямбол" от автомагистрала "Тракия".


Общата дължина на участъка от Нова Загора до Ямбол е 35,7 км., а стойността на обекта, е близо 134 млн. лв. с ДДС. Трасето преминава през територията на две области - Сливен и Ямбол.

Отсечката ще бъде пусната за движение от 17 часа днес. Тя трябваше да е готова до 1 юли, но 17 километра асфалт бяха подменени заради лошо качество.

Проектът "Доизграждане на АМ "Тракия" Лот 2, 3 и 4" се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013 г.

На събитието ще присъстват министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова; министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министърът по усвояване на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.