Пропускане към основното съдържание

ГЕРБ и БСП делят софиянци с концерти

ГЕРБ и БСП ще разцепят София на две в четвъртък, когато и двете партии ще направят концертите си за закриване на предизборната кампания. Предпоследният сблъсък между основните опоненти ще очертава между световноизвестен политик и световноизвестен тенор. Финалната надпревара ГЕРБ-БСП ще е пред урните в неделя, предаде АСН.



За концерта ГЕРБ чака генералния секретар на Европейската народна партия Антонио Лопес. Той познава кандидатите и се е убедил в добрите резултати от работата им, обясниха от щаба на управляващите. Лопес неведнъж е казвал, че ГЕРБ е върнала положителния образ на България пред Европа. Както и че премиерът Бойко Борисов поставя държавата над партията.

Концертът на ГЕРБ ще е на 20 октомври в зала 1 на НДК. Избирателите ще видят на живо лидерите на властта, както и кандидатпрезидентската двойка Росен Плевнелиев - Маргарита Попова. Зала 1 ще бъде забавлявана от актьорите от "Комиците" и "Пълна лудница" и от певеца Веселин Маринов.
Купон на площада същия ден ще заформи и БСП. Последователите на червените ще бъдат зарадвани с изпълнения на уникалния тенор Калуди Калудов. Той от години живее и работи в Полша и е покорил световни сцени като Ковънт Гардън, Ла Скала и Метрополитън. Очаква се черешката в програмата му да е песента "О, соле мио", любима на милиони ценители на класиката по света.

Мегаспектакълът ще продължи 60 мин на площад "Батенберг". Началото е от 18 ч, потвърдиха от "Позитано" 20. На сцената заедно с оперния глас ще се качат лидерът на БСП Сергей Станишев, кандидатпрезидентският тандем Ивайло Калфин - Стефан Данаилов, както и кандидатът за кмет на София Георги Кадиев.

Източник actualno.com

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.