Пропускане към основното съдържание

Костов обяви, че синята идея е открадната

Синьото, което сега се вижда по предизборните плакати, не е онова синьо, за което българите свалиха Петър Младенов и изплашиха Жан Виденов и Николай Добрев да върнат мандата. С тези думи лидерът на ДСБ Иван Костов описа пред Нова телевизия ситуацията в дясното пространство.



По думите му "десницата в момента въобще не прилича на себе си", не е онази десница на реформаторите Стефан Савов и Анастасия Мозер, както впрочем и Европейската народна партия не е онази от времената на Маргарет Тачър и Хелмут Кол. По думите му "синята идея" е открадната от същите хора, които откраднаха Общинска банка и "Софийски имоти".

Според лидера на ДСБ единствено БСП и ДПС са останали непроменени през тези година, а България все повече започва да прилича на Русия - "страна на олигарси, на милиоционерщина".

Костов сравни поведението на кандидата на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев с това на човек "в политическа безтегловност". Упрекна го, че "флиртува с левите избиратели" като изтъква приноса на сегашния държавен глава Георги Първанов за издигането на авторитета на институцията и за приемането на България в ЕС и НАТО като подчерта, че всъщност Първанов е "агентът Гоце".

Лидерът на ДСБ прогнозира, че подкрепата на ДПС ще проличи на втория тур на изборите, когато партията на Доган ще се прояви като решаваща сила. Запитан дали няма задкулисни уговорки с ДПС за тяхна подкрепа за кандидата на десните Румен Христов, отговори, че не разполага с такива факти. "ДПС решава друг проблем - те водят битката с Касим Дал," каза Костов.

Той повтори позицията си, че ще гласува за Румен Христов партийно, а не мажоритарно, защото спазва предизборното споразумение за Синята коалиция, "защото политическата почтеност изисква да се спазват предварителните споразумения".

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.