Пропускане към основното съдържание

И Дал. Да, и той – държи реч на турски

След като преди седмица лидерът на ДПС агитира на турски в Кърджали, примерът му последва снощи Касим Дал в Разград.



Бившият приближен №1 на Сокола дръпна 15-минутна реч на турски език на предизборно събрание в Общинския културен център – Разград.

Събранието, съпроводено с концерт на тъпани, бе предавано пряко по 5 турски канала.

На него бяха представени кандидатите на ЕНП за президентските и местните избори.

Дал се извини на хората в залата, които няма да го разберат и започна речта си на турски език. Българските думи в нея бяха "разделяме порциите" и "Държавна сигурност", използвани бяха и географските наименования "Катуница" и "Булгаристан", имена на български политици, съобщи Дарик радио.

Речта му няколко пъти бе прекъсвана от аплодисменти. Накрая Дал преведе на български последните си изречения, обяснявайки, че от ситуацията в Катуница полза имат определени политически сили, които печелят гласове чрез озлобление и всяване на страх. За дълго продължилия преход той обвини Доган, Костов и Първанов.

"Ако искаме нещата да тръгнат напред, 7 милиона българи трябва да се обединим и да ги накажем", заяви Дал пред присъстващите в залата 500 негови привърженици.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.