Пропускане към основното съдържание

Задръствания и затворени пътища в цялата страна заради снега


271 сигнала са подадени на горещите телефони на Агенция „Пътна инфраструктура” във връзка с пътната обстановка, съобщиха от агенцията. 313 са сигналите, получени на телефон 112, предаде Фокус.



Закъсали автомобили има на Ришки проход, който е затворен, съобщи дежурният в ОПУ – Бургас. На място е изпратена техника и те се издърпват. Пътищата в областта са проходими при зимни условия. Навсякъде превалява все още сняг и дъжд. Пътищата са мокри и заснежени, те се почистват и опесъчяват.
Сняг вали в Странджа, на проходите в Стара планина. От „Пътно управление” посочват, че все още не е препоръчително да се тръгва на път, тъй като продължава да превалява сняг. Ако все пак решат да пътуват, водачите трябва да бъдат оборудвани.
Тази сутрин временно е било затруднено движението и по пътя Добрич-Варна, в района на село Дебрене, по информация на пътуващи. Пропускането на колите е ставало бавно заради снега и паднали клони, но пътната отсечка не е била затворена. Участъкът от село Стожер до Добрич не е почистен от снега и движението на автомобили е затруднено.
Снеговалежът в Добрич продължава и е доста интензивен. В последния час той се засили, а вятърът създава условия за снегонавяване. От ранните часове на деня основните пътни артерии в Добрич са заснежени и се пътува трудно.
Два автобуса са закъсали между селата Моравица и Кавлак община Антоново на пътя София – Варна. Това съобщи дежурният в ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”. На пътя има и закъсали товарни автомобили. В момента екипи от Търговище и Омуртаг работят в района.
Слушател съобщи за огромно задръстване на прохода на Републиката. Движението от Велико Търново в посока Стара Загора при село Килифарево е напълно блокирано, колоната е огромна. Снежната покривка е около 7 – 10 см.
Всички старопланински проходи са затворени с изключение на магистрала „Хемус” (Витиня) и Бяла-Несебър (Поморийски проход), работи се по почистването им. 81 населени места в областите Бургас, Варна, Велико Търново, Добрич, Кърджали, Ямбол, Пловдив, Стара Загора и Сливен са останали без електрозахранване. Изключително затруднено е движението на моторни превозни средства в община - Малко Търново, съобщават от пресцентъра на МВР.
В планинската част на Пловдивска област пътната обстановка е усложнена, пътищата са заснежени и на усойните места и заледени. Въведени са ограничения за преминаване на МПС през прохода Троян – Кърнаре /Беклемето/, както и на подбалканския път в района на Козница.
област Стара Загора:
Проходът „Шипка”  е затворен  за движение на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета с общо тегло над 10 т. Движение при зимни условия с вериги.
Проходът на републиката е затворен за движение от 20.00 ч. на 17.10.11г. Има сигнали за много паднали камъни и дървета по пътното платно. Снежната покривка там е около 30 – 40 см. Затруднено е почистването поради много закъсали ТИР-ве, които са тръгнали на път с неподходящи гуми.
област Сливен:
Пътната обстановка в областта е усложнена. Трудно проходими са пътищата: Котел – Омуртаг и Сливен - Стара Река поради снегонавяване.
област Велико Търново:
На гара Радунци изчакват 111 пътници от два влака. Хората са приютени в помещението на гарата, взети са мерки за отстраняване на повредата на влаковете. Друг влак е закъсал на гара Плачковци. 11-те пътници също изчакват на гарата.
Затворени пристанища:
Пристанище-Бургас е затворено. Скоростта на вятъра е около 10-12 м./сек., на пориви достига до 15 м./сек.. Вълнението на морето е около 4-5 бала.
Бедстващи населени места:
Област Бургас, Община Руен - с. Руен, с Мрежичко, с. Топчийско, с. Средна Махала, с. Добра Поляна, с. Каменяк, с. Снягово, с. Вресово и с. Просеник.

Източник actualno.com

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.