Пропускане към основното съдържание

Наляха още 10 млн. за "неотложни мерки" в МВР

Правителството е отпуснало още 9.7 млн. лв. на МВР за неотложни мерки за присъединяване на България към Шенген.


Това става ясно от постановление на Министерския съвет, публикувано в последния брой на Държавен вестник.
Най-голямото перо е доставката и монтирането на скенери на граничните пунктове за откриване на укриващи се хора в камиони. Това ще струва над 5.9 млн. лв. С други 2.1 млн. лв. ще се построят временни бази за хеликоптери на морската и западната сухопътна граница, съобщава вестник "Дневник".
С около четвърт милион лева ще се купят прожектори, акумулаторни батерии, зарядни устройства, стоп-палки, бинокли, щурмови палки и ленти за принудително спиране на коли и камиони за гранично-полицейските наряди. За годишни технически прегледи на служебни коли през 2011 г. са предвидени 32 хил. лв. Още толкова ще струва изграждането на видеоконферентна връзка между звената в "Гранична полиция".
Предвидени са и пари за лиценз за антивирусен софтуер NOD 32. Други по-сериозни разходи са осигуряването на резервни комуникационни канали, доставката на мобилна система за зареждане на гориво и изграждането на системи за видеонаблюдение. От пресслужбата на кабинета обясниха, че при изпълнението на спешните мерки за присъединяване към свободното от граничен контрол европейско пространство се констатирало, че "заложените средства за някои дейности са недостатъчни, а при изпълнението на други се реализират икономии".
С последния транш сумата за спешни мерки от началото на 2011 г. набъбна до 11.2 млн. лв.

Източник actualno.com

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.