Пропускане към основното съдържание

Шенген: лентата остана непрерязана. А сега накъде?

В открито писмо кандидат-президентът Меглена Кунева призовава за незабавна среща на всички политически сили заради отказа да бъдем приети в европейската зона на сигурност, независимо от изборите.

Според нея, трябва да се изготвят пет точки на съгласие по реформите в съда и МВР, по които, независимо кой управлява, да е длъжен да работи.

Кунева призовава да се приеме незабавно законът за отнемане на имущество, придобито по незаконен начин, както и да се покаже на гражданите, план за прозрачен ред в избора на ръководни позиции в съдебната власт и на всички висши административни длъжности чрез публични изслушвания.

Не на последно място независимият кандидат очаква да се представи и обсъди публично план за приемане на България в Шенген.

"Шенген - непрерязаната лента на премиера, се отлага. За втори път. Първият беше през месец март", пише тя.

Според Кунева решението да не бъдем допуснати в Шенген е "непосилен урок за политическите лидери на България - и от управляващите, и от опозицията", защото "опозицията трябва да ни пази от грешките на управляващите".

"Нека подчертая, отказът да влезем в Шенген не е срещу българските граждани. Няма заговор срещу нас. Европа не ни мрази. Има правила, които отговорните политици в България не желаят да спазват", заявява Кунева.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.