Пропускане към основното съдържание

Борисов преряза лентата на "пътя на Станишев"

„Преди две години и половина, когато хората в Бистрица ме питаха кога ще им бъде оправен пътят, ми идваше да сложа табела на Околовръстния път, че пътят към Бистрица е държавен. Даже мисля да сложа табела, че този път е на Станишев“.

С тези думи премиерът Бойко Борисов преряза лентата на рехабилитирания участък Софийски околовръстен път – с. Ковачевци.

По време на строителните дейности са рехабилитирани близо 27 километра от пътя, който свързва София със селата Бистрица, Железница и Ковачевци.

Участъкът е алтернативно трасе за Самоков и връзка с населените места Рельово – Долна Диканя – Радомир.

По време на строителните дейности са поправени и шест моста, и са положени 46 хиляди тона асфалт.

Предстои рехабилитация и на пътя след село Ковачевци, който е част от транзитните пътища в страната.

„Вече имаме един прекрасен път – с пет години гаранция, канавки, мантинели, маркировка, възгордя се Борисов.

В горната част на пътя има участък, който се нуждае от допълнително проектиране поради свлачище, обясни той.

Преди церемонията Борисов е пътувал до Железница, за да провери качеството на строителните дейности.

„Доживяхме да слагаме ограничения на скоростта – и в двете части и на Железница, и на Бистрица, защото там участъците са много прави и хубави и шофьорите ще карат бързо, да не стане беля“, каза още премиерът.

По думите му с ремонтирания участък от Южната дъга и този път вече има европейско трасе към курорта Боровец за новия зимен сезон.

Оказа се обаче, че тъкмо за официалното откриване няма ток. Събралите се хора се обърнаха към Борисов: "Шефе, пусни ни тока".

Йорданка Фандъкова пък им обеща, че следващият приоритет в района е изграждането на канализацията на Бистрица и Железница.
По-късно днес при прерязването на лентата на новата детска градина в Банкя Борисов посочи: „Сега дразним Станишев”.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.