Пропускане към основното съдържание

Ако вотът за НС е днес: 5% разлика между ГЕРБ и БСП

ГЕРБ е стопирал процеса на ерозия на доверието. Това сочат резултатите от проучване на агенция "Медиана" на обществено-политическите нагласи през септември, обяви шефът на агенцията Кольо Колев.

Ако през септември 2009 г. доверието е било 56%, сега е 26, недоверието в момента е 54%.
"Това наричаме "второто дихание на управляващата партия" и сме го наблюдавали при всички партии – след главоломен спад", допълни той.

Освен ГЕРБ и БСП са мобилизирали електорта си и от 8% разлика между двете партии през март т.г., сега ножицата е около 5%, отчете Колев.

Така, ако парламентарните избори бяха днес, за ГЕРБ щяха да гласуват 27,1% от избирателите, за БСП – 22,4 на сто, за ДПС - 6,1%, за Синята коалиция - 4,1 на сто, за "Атака" – 3%, за РЗС – 0,9 на сто, за НДСВ - 1,4%, за ВМРО – 1,3 на сто, а за друга партия - 2,1%.

Не биха гласували 31,6%.

"Въпреки дитирамбите – излизаме от кризата на Петровден, на Гергьовден, на Димитровден, на Коледа, нищо подобно не се случва. Нараства страхът от загуба на работното място. В рамките на шест месеца с 10% са се увеличили хората, които се страхуват, че могат да изгубят работното си място.

Реалното увеличаване на безработицата удря върху потреблението и хората продължават да свиват коланите.

43% казват – да ще трябва със сигурност още да свиваме коланите, още 34% казват – да, май ще трябва и едва 2% казват – добре сме, ще отпуснем малко. Това рефлектира и върху оценката за властт", завърши Кольо Колев.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.