Пропускане към основното съдържание

Рèдък шанс – дебат за мъжествеността в НС

"Какво правеше Елена Йончева при пиратите и кой плати за това? Задайте този въпрос и в комисия ще ви го кажа, защото е класифицирана информация”.

Така Бойко Борисов репликира въпрос на депутата от „Коалиция за България” Антон Кутев, който по преценка на премиера бил прекрачил добрия тон. Всъщност Кутев пита Борисов за корупцията по високите етажи на властта.

Малко по-рано пък Петър Курумбашев, пак от опозицията, се заяде за командировката на министър-председателя в Бразилия. Още по-рано Емил Василев (който поля с чаша вода депутата Тодор Великов) мина на опасно близко разстояние до Борисов, който въздъхна с усмивка „размина се”.

След това разминаване обаче започна червената атака. Курумбашев подхвана премиера за Бразилия. Припомни му изявление, че щял да пътува дотам с градския транспорт, вместо това се качил в бизнес класа. „Освен селски и икономически, има и политически туризъм”, захвана се младият социалист и призова премиера да не прави грешките на Симеон Дянков (който пътува с държавни пари до Китай) и на Вежди Рашидов (Венеция).

Бойко Борисов обаче е категоричен – пътуването до Бразилия струвало 16 304 лева.

Посещението било „редък шанс”, по думите на премиера – да се срещне с Дилма Русеф, чийто баща е българин.
Борисов веднага се захвана със сделките на тройната коалиция и ги попита защо са купили два самолета Еърбъс на старо на цената на чисто нови. „Просто това е безумие”, възкликна премиерът.

След това обаче го подхвана Антон Кутев. Червеният депутат пита премиера по целия конспект на ченгесарските скандали от последните дни – от СРС-тата до имотите на Цветан Цветанов. И припомни взрива срещу Цветелина Бориславова от 97-а година, както и последвалия атентат срещу офиса на Алексей Петров през 98-а. Според Кутев едната групировка отвръщала на другата.
„4 години ДАНС и МВР бяха под ваш контрол – плюс прокуратура, съдебна система, всички съдии. 4 години вие, Кутев, защо не разследвахте?”, контрира веднага Борисов. Премиерът пое ангажимент до следващия петък да има ясен отговор от НАП за имотите на Цветан Цветанов.

Малко след атаката на червените Борисов излезе за момент от залата, точно когато Драгомир Стойнев започна да чете декларация. И Стойнев опита да се пошегува със ситуацията: „Виждате, че когато се изисква мъжественост – министър-председателят го няма”, подхвърли Стойнев, но предизвика усмивката на председателката Цецка Цачева:

„Господин Стойнев, само по тази тема – не”, призова тя младия социалист.

Бойко Борисов влезе в залата, премислил, реши да се извини за тона си, но обясни, че бил предизвикан от репликите за Цветелина Бориславова, с която не живеел от години.

Точно по тази причина, премиерът съжали, че е заговорил за Сергей Станишев и Елена Йончева, тъй като се знаело, че и червеният лидер си имал друг живот.

„А що се отнася до мъжествеността ми – не е ваша работа”, сопна се Бойко.
Той демонстрира толерантност към хомосексуализма, заявявайки, че всеки има правото да прави избор между двата пола.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.