Пропускане към основното съдържание

Взривиха издателство "Милениум"

Самоделно взривно устройство е избухнало тази сутрин малко преди 6,00 часа на първия етаж на бул. „Цариградско шосе” 17 в София, където се помещава издателство „Милениум”, съобщи БНТ, като се позова на пресцентъра на МВР. Няма пострадали граждани.

Издателството нашумя с поредицата "Убитите босове", както и с книги на Кристина Патрашкова, главен редактор на скандалния вестник "Галерия".
Недялко Недялков е бивш издател на вестник "Уикенд" и син на известния поет Недялко Йорданов.

Вестник "Галерия" получи скандална популярност, след като в началото на януари разпространи стенограми на разговори между финансовия министър Симеон Дянков и неговия заместник Владислав Горанов.

Няколко дни след това екипът на вестника пусна три нови скандални разговора - два между премиера Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов и един между Танов и бившия му заместник Антоний Странджев.

На мястото на инцидента има полиция, пожарна и линейка.

Няма данни за жертви и пострадали. Има нанесени материални щети.

Пешеходният подлез на "Цариградско шосе" е отцепен от полиция.
"Абсолютно категорична съм, че тази бомба е насочена срещу вестник "Галерия", каза в предаването „Здравей, България” на Нова телевизия Кристина Патрашкова, която коментира дали избухналото самоделно взривно устройство е било предназначено за вестник „Галерия”, който се помещава на същия адрес, заедно с издателство „Милениум” и вестник „Ретро”.

„Абсолютно никой няма да атакува издателство, което се занимава с публикуване на книги – на художествена и каквато и да е литература”, каза Патрашкова за издателство „Милениум”. По време на избухването на устройството, на мястото е бил охранител на сградата.

В редакцията не са държани някакви флашки с информацията, посочи Патрашкова. По думите й взривът е опит за сплашване.
„Убедена съм, че това е политически акт. Не мога да допусна, че някой актьор, певец е бил сърдит за това, което сме написали. Това е най-критичният вестник към властта. Аз чакам сега да видя кога министър Цветанов ще се изкаже за този взрив и по какъв начин”, каза тя.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.