Пропускане към основното съдържание

Утре температурите скачат до 20 градуса

През нощта ще бъде ясно, вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне. Минимални температури: между минус 4 и 1 градус, в София - около минус 2 градуса.
Утре ще бъде слънчево, в по-голямата част от страната - тихо, в североизточните райони - със слаб югозападен вятър.
През деня ще бъде топло, с максимални температури между 13 и 18 градуса, в отделни райони - до 20 градуса.
В София - около 14 градуса. И по Черноморието времето ще бъде слънчево. По северното крайбрежие през деня ще се появи слаб югозападен вятър. Максимални температури на въздуха по крайбрежието - между 12 и 16 градуса.
Температурата на морската вода е 7 градуса - по северното, около 5 градуса - по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде един бал, с тенденция по-късно през деня да се усили до два бала. И над планините ще остане слънчево, с високи за първата половина на февруари температури.
Преди обяд само по високите части ще духа умерен северен вятър, а след обяд в повечето райони вятърът вече ще е от северозапад, умерен. Максимална температура на 1200 м - около 9 градуса, на 2000 м - около 3 градуса.
В сряда и в четвъртък времето ще остане предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има главно над североизточните райони. От северозапад ще прониква сравнително студен въздух и температурите ще се понижават, най-напред максималните, след това и минималните.

Източник actualno.com

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.