Пропускане към основното съдържание

Нова сила подкрепя Алексей Петров за президент

Партия „Нова сила“ ще подкрепи кандидатурата на Алексей Петров за президент, заяви лидерът Антон Сираков.

„Ако Петров не се кандидатира, тогава ще мислим дали ще излъчим своя собствена кандидатура или да подкрепим друга“, каза той след събрание на партията в НДК

Пред събралите се в Зала 1 около 1000 души от различни райони на страната лидерът заяви, че учредяват „новия парламент и новия Министерски съвет“, а следващите президент и министър-председател ще са излъчени от „Нова сила“.
Пред журналисти лидерът заяви, че вижда мястото си в Народното събрание, а формацията няма да прави коалиции за парламентарните избори.
Антон Сираков определи „Нова сила“ като дясно-центристка партия.

По отношение на сътрудничеството с други политически сили той посочи, че ако БСП имат добър поглед за решаването на местен проблем и може да се намери общ кандидат, „Нова сила“ би участвала в коалиция с тях, но на местно ниво.

Не изключи и възможността за съвместна работа с РЗС.

Партията не би работила с ГЕРБ, ДПС и с Атака, чийто зам.-председател преди време бе Антон Сираков. Според него СДС и ДСБ не са десни.

След събранието в НДК, част от симпатизантите на „Нова сила“ се събраха пред МВР в знак на протест срещу подслушването.
На въпрос във връзка с изнесените записи на Ваньо Танов Антон Сираков коментира, че не трябва да се обвиняват тези, които разкриват престъпленията, а тези, които са ги извършили. По думите му не са важни флашките и откъде са дошли, а дали изнесените разговори са истина.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.