Пропускане към основното съдържание

Станишев: Стискане да искаш от Борисов, зъбите ще ни окапят

„Правителството на г-н Борисов ще останекато правителство на стискането. Първо, трябваше да стискаме зъби до края на 2009 г., после – до края на 2010 г., а сега – и до края на 2011 г.
На много българи зъбите ще им окапят от стискане. А правителството, ако толкова се стиска, може нещо друго да се получи".
Така лидерът на БСП Сергей Станишев отговори задочно на призива на премиера „да стискаме зъби“ тази година, за да излезем от кризата.
„След изборите ще цъфнат розови долини и ще потекат реки от мед”, обясни образно ситуацията Станишев.
По думите му премиерът Бойко Борисов се изживявал като Ханс Кристиан Андерсен, но тук приказките били истински.
„Тук става дума за опошляване на приказките, а все повече българи живеят в приказката за малката кибритопродавачка, защото обедняват”, коментира Станишев.
Той беше категоричен, че скандалът със СРС-тата продължава, докладът на парламентарната комисия бил „убийствен за състоянието на българската държавност“.
Според депутатите отговорността за допуснатите нарушения от страна на службите при подслушванията е на преките ръководители на сектора за сигурност.
„Убийствена е констатацията, че СРС се използват не само в рамките на досъдебното производство, а се докладва за това в МВР и ДАНС, а не се докладва на наблюдаващия прокурор”, посочи лидерът на БСП.
Според него става въпрос за филтриране на потока към разследващите органи. По думите му това е система за политически чадър, за да могат действията на управляващите да не бъдат разследвани.
„Отговорността за тези порочни слабости носи изпълнителят на закона. Понеже вътрешният министър Цветан Цветанов се прави на умрял, трябва да се отговори на въпроса: „Кой отговаря за сектора „Сигурност”, за работата на МВР и ДАНС, кой е техният отговорник? Отговорът е ясен и това е вътрешният министър Цветан Цветанов”, коментира Станишев.
„При такива заключения вътрешният министър трябва да си ходи на часа и трябва да е ясно на премиера Бойко Борисов, че ако не го отстрани, то той поема отговорността за цялата употреба на държавата за политически цели и за тоталното подслушване на българските граждани”, отсече червеният лидер.
Според него Бойко Борисов очевидно не желае или не може да се раздели с Цветан Цветанов.  

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.