Пропускане към основното съдържание

200 000 евро платени на хора от ДАНС да изнесат флашки, научил "24 часа"

24 часа пише:
200 000 евро са били платени на хора от ДАНС да изнесат флашките със записите на шефа на митниците Ваньо Танов и информация за хода на разследването срещу него, научил "24 часа" от отлично информиран източник. До тези цифри се добрали разследващите скандала с изтеклите СРС-та. Други 50 000 евро са били дадени за обработката на записите на компютър. Според изявленията и на премиера Борисов, и на вътрешния министър Цветан Цветанов Ваньо Танов още от самото начало е знаел, че го подслушват, защото е бил предупреден от бивши служители в ГДБОП, които работели в ДАНС. Не се съобщава обаче кой ги е платил парите.
Сега пише:
Бремето на задълженията на фирмите продължава да расте и е достигнало колосалната сума 157 млрд. лева към 1 януари 2010 г., съобщава „Сега”. За сравнение - цялото годишно производство на стоки и услуги на българската икономика е 68.5 млрд. лева. Това означава, че за всеки произведен лев предприятията задлъжняват с 2.28 лв. към свои доставчици, банки, работници, бюджета и др. Това показва най-новият анализ за фирмените борчове на Българската стопанска камара. "Вече сме близо до критичната точка, а след това следват фалитите", алармира вчера изпълнителният председател на БСК Божидар Данев. Държавата също допринася за проблема, защото бави парите, които дължи на фирми, средно с година и половина. По принцип задлъжнялостта не е опасна - тя всъщност е сигнал, че икономиката работи. Проблем са обаче просрочените дългове и вземания, а те са стигнали 40 млрд. лв. Най-много са "затънали" браншовете, които бяха и най-силно ударени от кризата - търговия, строителство, недвижими имоти, обяснява изданието.
Дневник пише:
Близо 150 хил. души са загубили работата си през миналата година, а безработните са се увеличили със 110 хил. Това показват данните на Националния статистически институт (НСИ) за четвъртото тримесечие на миналата година спрямо същия период на 2009 г., пише „Дневник”. Разликата между освободените и тези, които са заявили, че са безработни, се дължи на това, че след като бъдат съкратени, много хора "потъват" в сивия сектор, други емигрират, пенсионират се или се обезкуражават да търсят работа.
Труд пише:
 Държавната фирма „Техноекспортстрой" е осигурила самолет с капацитет от 180 места за евакуация на българските граждани в Триполи. Очаква се машината да пристигне в либийския град на 22 февруари (вторник) около 12:00 ч. местно време. Решението за евакуация на българските граждани е на правителството ни, научаваме от „Труд”. Във връзка с това и поради нарушените вътрешни комуникации на територията на Либия, Външно министерство се обръща към българите, които преценят, че няма рискове за личната им сигурност, да се явят на летището в Триполи в посочения час.
С около 30% са орязани талоните за преглед при лекар специалист за първото тримесечие на тази година спрямо същия период на миналата 2010-а, информира „Труд”. “Според информацията на нашите районни колегии проблемът най-вече е в София и Пловдив, уточни д-р Цветан Райчинов, председател на Българския лекарски съюз. И добави, че на среща със здравната каса през тази седмица ще настоява да се намери изход от ситуацията. Според съсловната организация заради намаления брой талони още в първите дни на март ще се наложи за преглед при кардиолог, невролог, гинеколог или УНГ да си плащаме от джоба. Масово тарифата е 20 лв., а при хабилитиран доктор може да е 50 или 100 лв.
 Монитор пише:
Човек от ръководството на Агенция "Митници" е прибирал по 80 000 евро рушвети месечно. Парите се събирали от митница Свиленград като твърда тарифа и стигали до върховете на агенцията. Всичко това ставало пред очите на бившия зам.-директор на митниците Антоний Странджев. Тези разкрития направи вчера пред bTV депутатът от ГЕРБ и член на комисията за контрол на ДАНС Иван Петров, четем в „Монитор”.
Новинар пише:
„Дъсчена барака, подобна на тези в ромските гета, изникна пред Министерския съвет в понеделник. Идеята на "строителите" от ВМРО е да покажат, че в България всеки може да издигне постройки, където си пожелае, дори под носа на премиера Бойко Борисов и президента Георги Първанов. Воеводите са най-ревностните противници на незаконните ромски гета и равнодушието към тях. За да постигнат автентичност, от ВМРО снабдиха своята барака на Ларгото с истинска сателитна чиния и простор с гащи. Те дори са подали в общината молба за регистрация, като дори посочили за адрес площад "Независимост" № 3”, пише „Новинар”.


Източник: Kafene.net

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.