Пропускане към основното съдържание

Мощен взрив разтърси Велико Търново

Изтекъл е газ от неизправна газова бутилка

Снимка: Булфото

Осем души пострадаха при мощен взрив, който разтърси центъра на Велико Търново, съобщиха от МВР.
Пожарът е потушен, но са счупени прозорците на всички околни сгради в това число и тези на театъра и намиращите се в него заведения.
Сигнал за случая е постъпил в пожарната в 18.20 часа. Взривът е бил в магазин на главната улица срещу театъра и причината е изтичащ газ от неизправна газова бутилка.
След обгазяване на помещението, газът се е възпламенил от намиращия се вътре грил.
Ранените са петима мъже и три жени, които вече са откарани в Бърза помощ, но са с леки наранявания. Всички те са се намирали в заведение в сградата на театъра.
Нито един от тях няма да бъде хоспитализиран, а ще им бъде назначено домашно лечение.
След обработка на мястото на инцидента органите на реда са извадили три взривени газови бутилки.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.