Пропускане към основното съдържание

Темата на деня: Наказанието на ЦСКА

Дисциплинарната комисия към БФС ще заседава днес от 18:00 часа. Органът трябва да изчака провеждането и на последния мач от 19-ия кръг на "А" групамежду Сливен и Миньор Перник на стадион "Хаджи Димитър" в града на 100-те войводи от 15 ч.

снимка: Георги Димитров/sportni.bg

На заседанието ще бъдат разглеждани дисциплинарните нарушения на всички мачове от професионалния футбол ("А" и "Б" групи), но решението околопрекратения двубой между Локо Мездра и ЦСКА се чака с най-голям интерес.
"Мога единствено да регистрирам какво е станало", коментира вчера делегатът на мача Неделчо Михайлов. Всъщност практиката е съдийската бригада да впише в протокола, че следва доклад, а главният арбитър да опише случилото се. Асистентите и четвъртият съдия се подписват под описа и той се предава заедно с протокола в канцелариите на БФС.
Делегатът също има право да напише доклад, като същото се отнася за ръководителите на охраната и медицинския екип.
Според Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезон 2009/2010, наказанието за ЦСКА, чиито фенове предизвикаха прекратяването, би следвало да бъде служебна загуба, лишаване от домакинство за няколко мача и парична санкция.

Според чл. 24, ал. 7 "Когато футболната среща е започнала и след това е прекратена по вина на единия отбор, се присъжда служебен резултат: три гола се прибавят към актива на отбелязаните до прекратяването й голове от отбора, който няма вина за прекратяването, а отбелязаните голове на виновния отбор се анулират. Виновният отбор не може да обжалва санкциите по тази точка".

Това би означавало служебна победа за Локо Мездра с 4:0.

Член 37, ал. 1, буква В от Дисциплинарния правилник на БФС пък гласи, че "Спиране на играта, с последствие и прекратяване на срещата" се наказва с "лишаване от домакинство за три срещи и глоба 15 хиляди лева".

Според доклада на делегата Локо Мездра може да бъде лишен от домакинство или да получи предупреждение за същата мярка. В документите на БФС има опция ЦСКА да бъде изваден от "А" група, но след като няма фатален инцидент, това няма как да стане.
Решенията на Дисциплинарната комисия до голяма степен зависят от докладите на длъжностните лица, които са присъствали на двубоя в Мездра. От Дисципа обаче може да изискат и видеоматериал за доизясняване на случая.
Още вчера пресаташето на БФС Павел Колев разясни, че нахлуването на фенове на ЦСКА на стадиона в Мездра не може да се счита за рецидив.
В последните години "червени" запалянковци участваха в стълкновения по време на финала за Купата срещу Черно море (3:0) и по време на шампионатния мач срещу Литекс в Ловеч миналия сезон.
Колев каза, че провиненията се разглеждат сезон по сезон и това е първо такова за "армейската" агитка.
"Не толерирам действията на никой. Ситуацията излезе извън контрол, защото на терена имат място само 22-мата футболисти и тримата съдии. Смях се от сърце, гледайки петима дебели чичковци, които се опитват да догонят 100 фена. Как очаквате пет човека да спрат 1000-2000?", запита реторично председателят на националния фенклуб на ЦСКА Димитър Ангелов - Дучето, обяснявайки усмивката си по време на ексцесиите, която бе уловена от камерите на телевизия ПРО.БГ.
Димитър Ангелов настоява наказания от Дисциплинарната комисия да получат и отбора домакин (Локо Мездра), и делегата Неделчо Михайлов, който е допуснал провеждането на мач без да е проверил гарантирана ли е сигурността на всички на стадиона.

Източник sportni.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.