Пропускане към основното съдържание

Скинари нападнаха гейове и полицаи в Пазарджик

Срещу общинска забрана протестираха само шестима хомосекуални


Снимка: Булфото

Двама скинари нападнаха двама от общо шестимата гейове на протеста в Пазарджик.
Побойниците са блъскали с юмруци в главата демонстрантите, които се бяха изправили пред общината, за да недоволстват срещу промяната в наредбата за обществения ред, която забранява публични демонстрации на сексуална демонстрация в областния град.
Противно на очаквнията, пред сградата на общината се събраха много малко гейове, лесбийки и хомосексуалистии.
Да присъстват на протеста обаче се стекоха над 80 граждани. "Скинарите са скочили на бой, но са били своевременно обуздани от служителите на реда", съобщи за Dnes.bg говорителят на полицията Мирослав Стоянов.
Двамата нападнати са без опасност за живота. Около 20 полицаи охраняват протеста.
Трима от противниците на гей-митинга бяха задържани.
Протестът на гей-организацията "Действие" приключи и шестимата протестиращи бяха изведени от централния площад в Пазарджик с полицейски микробус.
По време на изтеглянето им от площада противниците на гей-митинга започнаха да хвърлят камъни срещу тях.
Възникна и сблъсък между полицаите и противниците на митинга. Единият от задържаните е ударил полицай с яйце и след това е посегнал да го удари с ръка.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.