Пропускане към основното съдържание

Станишев: Правителството работи на газ-спирачки

Според него обаче част от антикризисните мерки са рационални



Снимка: БГНЕС

Сергей Станишев сравни мерките срещу кризата на правителството с шофирането "газ - спирачка".
"Ясно е, че част от плана на правителството ще бъде приватизацията на държавните дялове в редица предприятия", коментира снощи в Бургас бившият премиер.
Според Станишев от антикризисния план на правителството, който беше приет през септември, до сега е изпълнена само една мярка - намаляването на осигурителната тежест с два пункта.
Това според лидера на червените отваряло дупка в бюджета от 400 млн. лв., а от друга страна, нямало информация за това как правителството ще осигури приходи в бюджета.
Според него част от мерките обаче са рационални. Въпреки това той не можел да се довери на действията на правителството.
"Вече съм предпазлив по отношение на мерките, които се вземат, защото цялостното поведение на правителството е като газ-спирачка", каза още той.
Сергей Станишев изрази мнение, че правителството търси панически спасителни мерки и било ясно, че част от плана бил да бъдат приватизирани държавни дялове в редица предприятия.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.