Пропускане към основното съдържание

Парламентът одобри да се огласяват досиетата на кредитните милионери

Народното събрание прие на първо четене промените в Закона за досиетата, които ще позволят огласяването на досиетата на кредитните милионери.


Поправката е внесена от Синята коалиция и срещна подкрепа от всички парламентарни сили. Изменението се наложи след като от Комисията по досиетата сигнализира за дупка в закона, която не й даваше възможност да огласява агентите на бившата Държавна сигурност (ДС) сред кредитните милионери. Разрешаваше се само проверката, но не и оповестяването на информацията.

Днес парламентът поправи на първо четене този пропуск. Очаква се скоро той да бъде приет окончателно.

От комисията по досиетата вече казаха, че са започнали проверката и имат готовност да обявяват информацията, когато промяната влезе в сила.

По време на дискусията в Народното събрание днес от БСП и "Атака" поискаха кредитните милионери по някакъв начин да бъдат вкюлчени и в Закона за конфискацията. Янаки Стоилов и Павел Шопов посочиха, че е важно дали кредитните милионери са били сътрудници на бившата ДС, но още по-важно е кда се провери как те са забогатели и къде са отишли парите.

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.