Пропускане към основното съдържание

Евтаназия за кучета, които нападат хора, иска Сидеров

"Атака" предлага да се разреши умъртвяването на бездомни кучета, които нападат хора. Това заяви лидерът на националистите Волен Сидеров на пресконференция.


Националистите искат промяна в Закона за защита на животните, с която да се запише, че за жестокост към животните не се смятат действия за самозащита и предотвратяване на нападение от безстопанствени животни, както и умъртвяване на животни, причинили телесна повреда на човек.

"Атака" иска и бездомните кучета да се прибират в приют и ако в определен срок не бъдат потърсени от собственик, да се евтаназират.

От партията подготвят протести и ще настояват за оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

"В София има 10 000 бездомни кучета, а общината очевидно нищо не прави по въпроса, само се харчат пари без никакъв резултат", заяви Волен Сидеров.

Според него с последните промени в Закона за защита на животните кучетата стават по-важни от човека. България се превръща в кучешка държава, отсече партийният лидер.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.