Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от април 1, 2012

7 души са приети в "Пирогов" заради побои

През изминалото денонощие в "Пирогов" са приети 7 пациенти, ранени в побои в различни софийски квартали.

С-400 се появи в Калининград

Москва е разположила противоракетна система С-400 в Калининград, предаде АП.

Дом, в който влязат и пеят лазарки, ще е честит през цялата година

Православната църква отбелязва днес църковния празник Лазаровден, който е с подвижна дата и винаги е в предпоследната събота преди Великден.

И вярата е важна, смята Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов нарежда на областния управител на Хасково Ирена Узунова с пари от дарителския фонд веднага да започне ремонт на църквите в село Бисер и село Лешниково, пострадали от наводненията.

През 2060 г. ще има повече баби и дядовци отколкото внуци

Застаряването на населението и здравето - е темата на тазгодишния Световен ден на здравето 7 април, информира сайтът на Световната здравна организация. От СЗО призовават да се предприемат спешни действия, за да се гарантира, че в момент, когато населението на света застарява бързо, хората в напреднала възраст ще живеят във възможно най-добро здраве.

Увеличават присъдата на убиеца от Катуница?

Искане да бъде удължена с една година и 6 месеца затвор присъдата на шофьора, прегазил 19-годишния Ангел Петров от Катуница, подготвят от прокуратурата в Пловдив, научи Dnes.bg.

Вдигат заплатите на медиците в Спешна помощ до 20%

Между 10% и 20% ще бъдат повишени заплатите на медиците от "Спешна помощ", каза тази вечер във Варна министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, цитирана от БТА.

Бонусите на гърците са абсурд, поне да ги харчат у нас

"Бонусите на гърците са абсурд, но чакам да ги изхарчат у нас", коментира в интервю за в. "24 часа" Тотю Младенов великденските бонуси в южната ни съседка. Министърът на труда и социалната политика посочва, че 500 фирми създават проблеми със заплати и осигуровки в момента.

"Бухалки" и "джобни ножчета" летят между социалисти

Обръщение към членовете и симпатизантите на БСП преди предстоящия конгрес през май нажежи до червено страстите между социалистите на заседание на Националния съвет на партията.

bTV свали "Господари на ефира" и "Пълна лудница"

"Господари на ефира" и "Пълна лудница" от днес няма да се излъчват в ефира на bTV, съобщиха от самата медия.

Софи – депутат, депутат, радва ѝ се Фидосова

Зам.-шефката на ГЕРБерите в парламента Искра Фидосова остана очарована от изпълнението на Софи Маринова, която дойде днес в парламента, за да изпее "Джелем, Джелем" по повод наближаващия Международния ден на ромите, 8-ми април.

Сидеров гневен: Защо не поканите Азис, Игнатов го харесва!

„Атака“ категорично се противопоставя на водената от ГЕРБ политика на чалгизиране, циганизиране и турцизиране. Това заяви лидерът на националистите Волен Сидеров в началото на петъчния парламентарен контрол, на който присъстваше и премиерът Бойко Борисов.

ГЕРБ: Безпринципен е вотът за АЕЦ "Белене"

Вотът за Белене е безпринципен и без ясни мотиви, обяви в парламента секретарят на парламентарната група на ГЕРБ Александър Ненков.

Схватка по латински. В ролите: Нинова и Борисов

Премиерът Бойко Борисов и червеният депутат Корнелия Нинова демонстрираха от парламентарната трибуна знанията си на латински сентенции.

Предприехме мерки срещу кучетата, свършихме си работата с яйцата, отчете министър Найденов

"По разпореждане на премиера, който също пое част от инициативата това да се случи, вчера се събрахме - кметът на София Йорданка Фандъкова, Красимир Велчев и аз, и обсъдихме спешни мерки, които ще имат резултат още в понеделник". Това каза по Би Ти Ви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов по повод проблема с безстопанствените кучета.

Новият здравен министър няма да предлага решения, а идеи

Здравната система е консервативна и в нея ще взимам решения с консенсус и диалог. Това каза днес по Би Ти Ви новият здравен министър Десислава Атанасова.

Пазарът на петрол бил ”непредсказуем”

24 процента е намаляло потреблението на горива от началото на годината, заяви генералният директор на "Лукойл България" Валентин Златев след среща с министрите на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и на транспорта, съобщенията и информационните технологии Ивайло Московски.

Потвърдиха присъдите за трагедията с "Илинден"

Апелативният съд в Битоля потвърди осъдителните присъди за Сотир Филевски и Бранко Баич по делото за потъналия в Охридското езеро кораб "Илинден", с който загинаха 15 български туристи, съобщи БТА, като се позова на адвокати по процеса.

Най-честите насилници на деца – родителите

Българските деца най-често са малтретирани от собствените си родители.

Конфискацията удря и политиците, обещава Диана Ковачева

В интервю за "Труд" правосъдният министър Диана Ковачева е категорична, че: "Конфискацията удря и политиците. ВСС е такъв, каквито са хората в него. Такава модерна и скъпа машина като Комисията за отнемане на имуществото не може да бъде насочена към обикновените хора. Тя цели да удари организираните престъпления.

Приоритетите не са достатъчни, кабинетът трябва да действа!

„Коалиция за България потвърждава замисъла си да внесе вот на недоверие към правителството заради отказа ни от проекта АЕЦ „Белене”.

200 бона отмъкнати от клона на ОББ в Студентски град

Двама мъже са обрали тази сутрин клон на ОББ в Студентски град.

Набуко” става национален обект, отварят досиетата на кредитните милионери, делото „Белнейски” претърпя обрат...

Вестниците в четвъртък съобщават, че проектът „Набуко" става национален обект а страната ни.

Не кучета, а 8000 бездомни котки са проблем в Пловдив

За разлика от София не кучетата, а 8000 бездомни котки са по-големият проблем при нас. Това обясни пред "Дневник" д-р Иван Шиков, който е директор на Зооветеринарния комплекс в Пловдив. Проблемът не е нов, но продължавал да се задълбочава, защото имало граждани, които изхвърлят на улицата котета.

Започва строителството на магистрала "Струма" до гръцката граница

Днес ще бъде дадено официално началото на строежа на лот 4 от автомагистрала "Тракия" по трасето Сандански - Кулата.

"Лукойл" ще предложи на Министерството на икономиката мерки срещу скъпите горива

"Лукойл" ще предложи пакет от мерки заради високите цени на горивата на новия енергиен министър Делян Добрев. Това се очаква да стане на среща днес между двамата, която до късно снощи не беше потвърдена от икономическото ведомство. За нея пък съобщи самият Златев пред репортери в парламента вчера след срещата му с лидера на ДСБ Иван Костов.

40-годишен мъж е застрелян в центъра на София

40-годишен благоевградчанин е прострелян на улица "Кирил и Методий" между "Будапеща" и "Бачо Киро" около 10 часа тази сутрин. Той е починал на път за болницата. Според свидетели инициалите на жертвата са Й.Д.

Парламентът одобри да се огласяват досиетата на кредитните милионери

Народното събрание прие на първо четене промените в Закона за досиетата, които ще позволят огласяването на досиетата на кредитните милионери.

Доходите от престъпна дейност у нас се реализират в чужбина

Икономиката на България не е криминална. Наистина цифрите от доклада на Центъра за изследване на демокрацията от вчера са стряскащи, но трябва да се има предвид, че голямата част от доходите от престъпна дейност са реализирани в чужбина.

Борисов обърка Дамаск с Бейрут

След като президентът Плевнелиев определи чешката делегация като полска, а впоследствие и като чехословашка, и премиерът не остана по назад в гафовете по време на посещението си в Ереван, Армения.

Иран отправи заплаха към САЩ

Иран ще нанесе ответен удар ако САЩ ги атакува заради ядрената програма. Това предаде Ройтерс, като се позова на висш представител на Корпуса на гвардейците на Ислямската революция.

Дебне ни нежна престъпност

"Нежна престъпност е на мода сега", обяви в интервю за "Труд" Борислав Сарафов, шеф на Апелативната специализирана прокуратура.

Турция финансира суперджамия в Кърджали

Дирекцията по вероизповеданията при правителството на Турция ще дари 12 млн. лв. и готов проект за изграждането на нова джамия за 1500 души в Кърджали.

Правителството постига моите цели, убеден е Трайков

Някой вече като е бил политик, той остава политик. Така бившият икономически министър Трайчо Трайков коментира пред bTV с какво ще се занимава в бъдеще, след като беше отстранен от правителството.

Пролетта настъпва, а и умората. Не пришпорвайте тялото си

През първите седмици на пролетта много хора се чувстват изтощени. Слънцето грее, дните стават по-дълги, сезонът на открито започва, но не всеки се чувства зареден с енергия, пише ДПА.

Гърция си иска компенсациите от €70-95 млрд. от Германия

Гърция смята за открит въпроса за германските компенсации от края на Втората световна война.

Готвят пълна забрана за съдебни споразумения при причинена смърт

"ГЕРБ напълно забранява съдебните споразумения при причинена смърт" пише на първа страница "Сега". Покрай широко рекламираните промени в Наказателния кодекс и Наказателно-процесуалния кодекс срещу шофьорите убийци ГЕРБ се опитва да реши кардинално въпроса със споразуменията с прокуратурата.

Евтаназия за кучета, които нападат хора, иска Сидеров

"Атака" предлага да се разреши умъртвяването на бездомни кучета, които нападат хора. Това заяви лидерът на националистите Волен Сидеров на пресконференция.

Командира предизвиква на дуел Станишев или Първанов

Предизвиквам Сергей Станишев или Георги Първанов на дебат по темата за АЕЦ"Белене", обяви лидерът на ДСБ Иван Костов по повод критиките на социалистите по решението на кабинета да спре строежа на втора ядрена централа у нас.

Плевнелиев – пръв проповедник на енергийната ефективност

Президентът Росен Плевнелиев оцени положително разговорите на премиера Бойко Борисов за доставка на втечнен газ от Грузия.

Общината срещу еколозите по проблема с бездомните кучета

Заместник-кметът по екология в Столична община Мария Бояджийска е готова да подаде оставка, ако има персонална вина за инцидента с разкъсания от кучета мъж в Малинова долина.

Борисов в Грузия: За първи път виждам възможност за диверсификация на доставките на газ

За първи път след днешния разговор виждам някаква възможност за реална диверсификация на доставките на газ. Това каза премиерът Бойко Борисов на пресконференция с премиера на Грузия Ника Гилаури, предаде БТА. Борисов, който днес пристигна на посещение в Грузия, отбеляза, че двете страни ще работят активно за подготовката на меморандум по този въпрос.

Студено време, слани и слаб западен вятър

Днес времето ще е студено, на места се образуват слани. През деня ще е предимно слънчево, ще духа слаб вятър от запад. Късно след обяд облачността ще започне да се увеличава. Дневните температури ще достигнат 10-15°.

Обявяват присъдата на Наглите

Днес трябва да бъде обявена присъдата по делото "Наглите".

Актуалната пътна обстановка

Сутринта ще е студено, на места ще има и слани. През деня ще е предимно слънчево, а вятърът ще е слаб от запад. Късно след обяд облачността ще започне да се увеличава. Дневните температури ще достигнат 10 - 15°.

Руски пътнически самолет се разби в Сибир

Пътнически самолет, който може би е превозвал около 41 души, е катастрофирал на около 30 километра от град Тюмен, главен град на Тюменската област в Русия. Това предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на руското министерство на извънредните ситуации.

АЕЦ "Белене" не влияела на цената на тока

"Белене" не влияе на цената на тока", уверява в интервю за "Труд" Димитър Главчев, заместник-председател на парламентарната група на ГЕРБ. Пети и шести блок на АЕЦ "Козлодуй" ще действат в най-лошия случай още 5 и 10 години съответно, а се работи успешно за удължаването на техния живот.

Гаджева не била гадже на Сидеров

Сидерова искала да изхвърли Гаджева от "Атака". „Разпад в партия „Атака” няма, има разпад в семейство Сидерови”.

БСП между европейското ляво и руското дясно

На предстоящия си конгрес през май БСП ще трябва да избира между европейското ляво и руското дясно. Около тази се обединиха политолозите Татяна Буруджиева и Огнян Минчев пред TV 7.

Селата се обезлюдяват, 70% от българите предпочитат града

В българските градове живеят около 5,3 млн. души, от които 2,5 млн. мъже и 2,7 млн. жени, показват данните на НСИ от последното преброяване у нас.