Пропускане към основното съдържание

Плевнелиев – пръв проповедник на енергийната ефективност

Президентът Росен Плевнелиев оцени положително разговорите на премиера Бойко Борисов за доставка на втечнен газ от Грузия.



"Не съм очаквал като президент, че само за два месеца ще има такъв пробив и такъв напредък по тези приоритети, които обявих, по енергийната ефективност и по енергийната диверсификация", коментира пред журналисти държавният глава.

По думите му България вече е родила своя трети голям приоритет.

"И аз съм голям приятел и поддръжник, още от първия ден като министър проповядвах, освен магистрали и фискална стабилност, днес вече имаме и нашия тотален нов приоритет, който се нарича енергийна ефективност", каза Плевнелиев и призна, че енергийната ефективност е по-важна от магистралите.

"Тя е решение за тотално технологично обновяване на нацията, за модернизиране на икономиката ни и затова да имаме по-комфортен дом - България", настоя президентът.

Росен Плевнелиев е убеден, че в енергийна ефективност ще се излеят милиарди.

Попитан дали одобрява идеята на шефа на БОРКОР ген. Румен Миланов за трети вицепремиер, който да отговаря за спецслужбите, президентът Плевнелиев отговори, че ще остане настрани и ще чуе всички възможни идеи.

"Всеки в момента "слага нещо на масата", но не смятам, че просто от различните изказвания на един или друг член на работната група в момента можем да обобщаваме кое ще бъде и кое - не", коментира президентът.

"Моето лично мнение ще оставя за накрая, за да не предопределям мнението и аргументите на всички останали, но бъдете сигурни, че имам категорично мнение по въпроса - ще го чуем на КСНС през април", завърши държавният глава.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.