Пропускане към основното съдържание

ГЕРБ вади собствени кандидат кметове в големите градове

ГЕРБ ще издигне собствени кандидати и ще участва самостоятелно на местните избори в големите градове в страната. Това заяви в Каварна вицепремиерът Цветан Цветанов, който е и председател на предизборния щаб на ГЕРБ.

„Досегашната практика на избори е доказала, че успешният модел за партията е самостоятелният“, каза Цветанов.
Програма минимум за ГЕРБ е постигането на резултата от 2007 година, допълни вицепремиерът и припомни, че тогава партията спечели изборите в 9 големи общини, а в Пловдив бе в коалиция с ВМРО.
Тази година като минимум си поставяме за цел 10 областни кметове. За максимума, всичко зависи от мобилизацията и от това, което съществува като амбиция за постигане, заяви Цветанов.
Имената на претендентите за кметските постове ще станат ясни след месец май.

В малките населени места партията също ще заложи на издигането на собствени кандидати за кметове, но са възможни и компромиси.

Онова, което в момента се прави в ГЕРБ, е обсъждане на това какви са предпочитанията и възможностите на партията и нейните структури за предстоящите местни избори.
„Там, където са възможни компромиси за коалиране, те ще бъдат на базата на един конструктивен диалог на местно ниво“, допълни Цветанов.

Източник dnes.bg
тагове ГЕРБ, политика, избори 2011, местни избори

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.