Пропускане към основното съдържание

Червеното недоволство зове: Оставка

"Искаме да кажем на това правителство, че искаме оставката му, защото води страната до задънена улица. Единственият начин България да се измъкне от тази тиня,  е ГЕРБ да си ходи и това ще се случи. Ние ще го постигнем!”
Това обяви лидерът на БСП Сергей Станишев по време на протестния митинг на левицата по повод  1 май.
Той за пореден път посочи пред събралото се множество, че правителството на ГЕРБ не води никаква социална политика.
"Днес за нас е денят на гнева на обикновения българин", отбеляза Станишев.
По думите му протестът за първи май е станал още повече необходим,  след като в последните дни е станало ясно, че до 2013 г. правителството няма да увеличава нито пенсии, нито заплати.
"Това е нагло”, отбеляза бившият премиер.
Той посочи, че правителството е излъгало българските граждани като е обещало, че за три години България ще стане страна със средноевропейски доходи.
"Искаме оставка на това правителство, защото води България в задънена улица, то донесе отчаяние на стотици хиляди българи, които загубиха своята работа и не могат да връщат кредитите си”, допълни Станишев.
Към призивите на червения лидер се присъедини и кандидатът за кмет на София от левицата Георги Кадиев.
"Това правителство не просто унищожава икономически и морално България, а и унищожава основни човешки ценности. Никой не може да свали това правителство, освен вас”, обърна се Кадиев към протестиращите.
По данни на организаторите на протеста присъстваха над 15 000 души, които след митинга се оправиха към Борисовата градина, където ще бъде отбелязан празникът на левия печат.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.