Пропускане към основното съдържание

Княгиня Калина поиска BG паспорт от Борисов

Малкият Симеон-Хасан също ще взима гражданство

княгиня Калина поиска да вземе български паспорт
Дъщерята на Симеон Сакскобургготски княгиня Калина поиска да вземе български паспорт. Тя се надява и синът й Симеон-Хасан също да получи българско гражданство.



Княгиня Калина обяви днес намеренията си на среща в МС с премиера Бойко Борисов.

Пред него тя е изявила и желанието си да се състезава за страната ни в турнири по конен спорт.

На срещата в Министерския съвет са присъствали още съпругът на Калина – Антонио Хосе Китин Муньос Валкарсел, правосъдният министър Диана Ковачева и началникът на политическия кабинет на премиера - Румяна Бъчварова.

Калина и Китин Муньос от години живеят в Мароко. Синът им Симеон-Хасан е кръстен на дядо си и на неговия близък приятел, покойния крал на Мароко Хасан Втори.

Единайстият внук на Симеон Сакскобургготски се роди в България на 14 март 2007 г.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.