Пропускане към основното съдържание

Баретата е нападнат от професионалисти

Златомир Иванов се срещал с Алексей Петров, разкри Цветанов

Стрелбата срещу Златомир Иванов - Баретата е добре подготвяно престъпление, заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред TV7.

„Нападението е професионално подготвено. Мястото е добре подбрано и за да може да се подготви мястото за стрелба, е имало подготовка поне няколко седмици предварително”, обясни МВР шефът .


Златомир Иванов беше прострелян четири пъти на влизане в Съдебната палата във вторник. Стрелецът използвал таванско помещение в сграда на бул. „Витоша“ 2, което запали минути след стрелбата.

Две от версиите, които се разследват за покушението, са финансови неуредици и трафик на наркотици, уточни тази сутрин Цветанов.

Той обясни, че Баретата от години е известен на органите на ред. Цветанов посочи, че при разпитите на приближени и противници на Баретата се появили "много интересни неща".

„Към 2009 година имаше изпратена жалба до президентството, където един от основните играчи в подземния свят през последните години е алармирал за нередности и за притеснения, които има в ДАНС (ръководена тогава от Петко Сертов). В информацията се визира конкретно Алексей Петров и неговото обкръжение в ДАНС, а също и Златко Баретата”, разкри вътрешният министър.

В този сигнал се говори за конкуренцията между Златомир Иванов и Алексей Петров и за среща между двамата, в която става въпрос за разпределението на наркопазара. Въпросното писмо не е било взето под сериозно внимание и е изпратено в архива.

По думите на Цветанов Златомир Иванов-Баретата и Алексей Петров в началото са били тандем. Баретата се отнасял с необходимото уважение към Петров, наричал го е Майора.

В последствие обаче всеки тръгва по своя път, като мисли, че може да е по-велик и по-силен и започват съревнованието.

Състоянието на Златомир Иванов – Баретата остава тежко и не може да се комуникира с него, каза още вътрешният министър.

Вчера беше направен повторен оглед и в таванското помещение, което беше подпалено веднага след стрелбата срещу Баретата. Тогава беше намерено оръжието – автомат със заглушител и други веществени доказателства. Назначени са експертизи.

Цветанов отново заяви, че за него остава е загадка защо, след като има присъда от 8 години затвор на първа инстанция за лидер на организирана престъпна група, Баретата има променена мярка – домашен арест.

По думите му това винаги създава възможност за генериране на нова престъпна дейност, както и за заплаха на живота на хората, осъдени на първа инстанция.

Когато имаме неадектватно правораздаване и дълги срокове, няма как да очакваш положителното развитие на нещата, коментира Цветанов.

Той отправи критика към предишните управляващи, които по думите му са позволили на обикновени престъпници да израснат през годините и да станат "вековни дървета".

МВР шефът беше категоричен, че сегашното правителството няма да направи крачка назад в борбата с тежката организирана престъпност.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.