Пропускане към основното съдържание

Искат да ме скарат с Борисов заради спецслужбите, смята МВР шефът

Не съм бил в конфликт с Румен Миланов, министър-председателят взе решение да го освободи
"Искат да ме скарат с премиера Борисов чрез спецслужбите”. Това заявява МВР шефът Цветан Цветанов в интервю за „24 часа”.


„Създаването на конфликт между нас е политика, която някои хора се стремят да реализират още от 2008 г. Не съм бил в конфликт с Румен Миланов, министър-председателят взе решение да го освободи”, казва още вицепремиерът.

Той признава, че част от предложенията, които бяха лансирани в публичното пространство преди КСНС, за които Цветанов беше обвинен, че се опитва да стане шапка на всички спецслужби, са на освободения от Борисов шеф на БОРКОР и политически съветник Румен Миланов.

„Искам да подчертая, че секторът за сигурност не е на Цветанов, на премиера Борисов или на партия ГЕРБ, а е на всички български граждани и трябва да бъде управляван на база политически консенсус, който беше постигнат на КСНС”, казва вицепремиерът.

Според него най-силната страна на управлението на ГЕРБ е, че целият Министерски съвет работи като един екип под ръководството на премиера Борисов.
„Никой министър в предишните кабинети не е работил в такъв комфорт с министър-председателя, какъвто е създал премиерът Борисов. Това е причината министрите да са много по-продуктивни, защото те получават както подкрепата от премиера, така също и най-важната подкрепа за реализирането на секторната политика от парламентарната група на ГЕРБ и от независимите депутати, за което искам да им благодаря”, добавя Цветанов.

„Бандитите в България в последните 20 г. получаваха подкрепа и от политическите партии за приемането на закони, които бяха в тяхна услуга и никой не защитаваше интересите на честните български граждани или пък на жертвите на престъпността, ще обърнем пирамидата и ще сме безкомпромисни към престъпниците", категоричен е министърът.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.