Пропускане към основното съдържание

Профилната снимка говори за културата ни

Профилната снимка говори за културата ни
Проучване доказа, че изборът на профилна снимка в социалните мрежи зависи от културата ни. Хората от различни краища на света избират различни начини да представят себе си в мрежата.


Компанията за проучвания Research Digest направи сравнение между Фейсбук потребителите от САЩ и Тайван. След наблюдение върху техните профилни снимки и предпочитанията им ,данните сочат, че са налице големи различия, обусловени от културната палитра. Оказва се, че американците предпочитат по-близките кадри, фокусирани върху лицето им, докато тайванците харесват повече снимките от по-голямо разстояние, показващи обкръжаващата ги среда.

По отношение на изражението, американските се снимат с широки, блестящи усмивки, докато в Тайван хората са по-спокойни и не изразяват много емоции. Това доказва,че културата е определяща за начина, по който се снимаме и по който се представяме в публичното пространство.

Различия в избора на профилни снимки се наблюдават при мъжете и жените. Господата използват по-естествени снимки в социалните мрежи, за разлика от дамите. Също така силният пол рядко сменя профилното изображение, докато жените го правят доста по-често.

Източник actualno.com

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.